Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Глиняни

Середа, 8 вересня 2021, 11:17

У Глинянах перевірять дотримання природоохоронного законодавства птахофабрикою

Глиняни

Глинянська міськрада проведе перевірку з дотримання природоохоронного законодавства ТОВ "Агроль".

Про це повідомила пресслужба Глинянської міської ради.

Вчора, 7 вересня, у Глинянській тергромаді розпочали перевірку з дотримання ТОВ "Агроль" природоохоронного законодавства.

Комісія розпочала роботу на підставі розпорядження голови Глинянської міської ради Володимира Чорнописа "Про проведення позапланової перевірки/контролю за фактом звернення громадян".

Як йдеться у документі, комісію створили через звернення мешканців села Підгайчики, де підприємство здійснює свою діяльність, та для перевірки фактів, які опубліковані на Фейсбук-сторінках.

Зокрема, в одному зі звернень сказано, що птахофабрика вивозить відходи на поля біля лісу та ставу, і наразі на забрудненій території харчуються тварини, які живуть у лісі. А у іншому зверненні повідомляється, що забруднений канал на території мисливських угідь біля компанії "Агроль".

Також ТОВ "Агроль" має надати Глинянській міській раді письмову відповідь щодо документів, на підставі яких здійснюється вивезення побічних продуктів тваринного походження, стану очисних споруд, об'ємів та дозвільних документів на використання води, забруднюючих речовин, які підприємство скидає в річку Піддоль та ін.

За даними аналітичної системи YouControl, ТОВ "Агроль" зареєстроване у 2000 році у селі Жорниська Яворівського району, основний вид діяльності − розведення свійської птиці. Засновник − Федір Шопський, а кервником є Іван Бачинський. 

Нагадаємо, депутатка від партії За майбутнє забрала у Глинянської міськради 1,4 мільйони гривень, передбачені на будівництво каналізаційної мережі міста.

А минулоріч Варіанти розповідали про ситуацію у Глинянах в статті "Глинянська руїна в квадраті".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.