Посадові сільради на Львівщині отримали умовні покарання за фальсифікацію 26 «земельних» рішень

Середа, 16 січня 2013, 12:08

Прокуратура Львівської області готує касаційну скаргу про скасування судових рішень стосовно голови та секретаря однієї із сільських рад Жовківського району, звинувачених у вчиненні службових злочинів.

Про це Варіантам повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.

В ході розслідування прокуратура області здобула достатньо доказів вини посадовців у фальсифікації рішень сесій про безоплатну передачу 26 земельних ділянок та видачу державних актів на них загальною площею понад 3 га, які належать громаді села і вартість яких складає понад 1,2 млн. грн.

Суди першої та апеляційної інстанції за вчинення особливо тяжких злочинів, вказаних службових осіб засудили на 5 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади строком до 3 років, без конфіскації майна. Але вони звільнені від відбування основного покарання, попри те, що за вищезгадані дії передбачається покарання у виді позбавлення волі стром від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади строком до 3 років та з конфіскацією майна.

З огляду на викладене, прокуратура Львівської області вказані судові рішення оскаржуватиме до Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ.

Мітки: леонов едуард, фальсифікації