Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Ярослав Рущишин

Вівторок, 28 вересня 2021, 16:48

Маленькі вакарчуки анафемували Рущишина за співпрацю з Зеленським

Ярослав Рущишин

Ярослава Рущишина відсторонили з посади голови львівського осередку Голосу через співпрацю з Офісом президента.

Про це повідомляє партія Голос на своїй сторінці у Фейсбуці.

Сьогодні політрада партії Голос відсторонила Ярослава Рущишина з посади голови Львівської обласної територіальної організації політичної партії Голос, пояснюючи своє рішення співпрацею нардепа з Офісом президента та роботою в інтересах влади з львівськими нардепками з Голосу Галиною Васильченко та Наталією Піпою.

"Голос вдячний Ярославу Рущишину за його внесок у розбудову Львівської обласної територіальної організації політичної партії, проте останні події у Верховній Раді, відкрита співпраця з Офісом президента разом з частиною депутатів фракції Голос; спільне голосування з порушенням регламенту Верховної Ради; робота в інтересах влади заради завуальованих хабарів у вигляді бюджетного фінансування округів депутатками-мажоритарницями від Львівщини Галиною Васильченко та Наталією Піпою; відкриті дії, спрямовані на розвал партії та фракції, а також відсутність реакції Львівської організації та її очільника робить неможливим подальше перебування пана Рущищина у керівних органах одного з ключових осередків партії Голос" – йдеться у заяві партії.

Тимчасово виконуючим обов'язки голови львівського осередку партії призначили заступник голови партії, першого заступника голови парламентського комітету з питань правоохоронної діяльності Андрія Осадчука.

Зазначимо, Ярослав Рущишин пройшов до Верховної Ради на виборах у липні 2019 року в окрузі №117 Львова від Голосу. До обрання нардепом він був гендиректором мережі швейних фабрик у Західній Україні ВАТ "Троттола", а також є одним із засновників "Дзиґи". У 2006-2010 роках Рущишин був депутатом Львівської обласної ради.

Рущишин є почесним сенатор Українського Католицького Університету та член Наглядової ради Львівської бізнес-школи Українського Католицького Університету.

У 2019 році він задекларував 2,8 млн грн доходу та переписав всі свої фірми на дружину.

Додамо, наприкінці липня представники львівського осередку Гоолсу достроково залишили з'їзд політичної партії через його недемократичність та заявили про узурпацію влади головою партії Кірою Рудик.

Також четверо львівських нардепів з Голосу та ще шестеро їхніх колег висловили недовіру керівництву партії та відокремились в об'єднання Справедливість.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.