Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

медичний заклад у Львові

П'ятниця, 1 жовтня 2021, 13:24

В Україні повністю перейшли на електронні лікарняні

медичний заклад у Львові

З 1 жовтня всі медичні заклади України перейшли на електронні лікарняні.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я України на своїй сторінці у Фейсбуці.

В Україні з 1 жовтня всі заклади охорони здоров'я видаватимуть лише електронні лікарняні. Оформлення всіх лікарняних відбуватиметься виключно з внесенням даних в електронну систему охорони здоров’я.

Електронна система дозволяє перевірити, скільки і кому той чи інший лікар виписав лікарняних листів. Адже кожен документ має бути затверджений власним електронним підписом медпрацівника.

"Електронні лікарняні – це прозорий, зручний для пацієнта і підзвітний для лікаря процес фіксації надання медичних послуг та подальших страхових виплат. Пацієнту більше не доведеться витрачати свій час на паперову тяганину. На сьогодні уже створено більше 1,1 мільйона електронних медичних висновків про тимчасову непрацездатність у 2 991 закладі 47 тисячами лікарів" – наголосив міністр охорони здоров’я Виктор Ляшко.

До 1 жовтня в Україні тривав перехідний період, який розпочався ще у червні цього року, – українцям видавали як паперові, так і електронні листи непрацездатності.

Як отримати лікарняний онлайн:

- пацієнт приходить до лікаря на огляд;

- лікар створює електронний медичний висновок про тимчасову непрацездатність у реєстрі та завіряє його КЕПом;

- пацієнт отримає повідомлення від E-health. Звідти за кілька секунд лікарняний потрапляє до реєстру Пенсійного фонду;

- у реєстрі Пенсійного фонду формується електронний листок непрацездатності– це саме той документ, за яким нараховують виплати;

- про створення електронного листка непрацездатності надійде повідомлення на телефон від ПФУ.

Нагадаємо, спочатку електронні лікарняні планували запровадити ще у 2019 році, однак потім їхній запуск перенесли на квітень 2020 року, а у листопаді минулого року запуск електронного лікарняного перенесли на 2021 рік й відтермінували до 1 жовтня.

Система електронних лікарняних листів мала бути другим етапом медичної реформи, яка розпочалася 30 січня 2018 року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.