Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

поховання

lvivoblrada.gov.ua

Четвер, 7 жовтня 2021, 10:35

На Львівщині виявили масове поховання воїнів УПА

поховання

Поблизу села Соколівка виявили останки 16 воїнів УПА, замордованих НКВДистами.

Про це повідомила пресслужба Львівської обласної ради.

Поблизу с. Соколівка Львівської області виявили масове поховання воїнів УПА за результатами пошуково-ексгумаційних досліджень фахівців комунального підприємства Львівської обласної ради Меморіально-пошуковий центр "Доля".

Загалом ексгумували 16 останків, серед яких одна жінка. Більшість чоловіків загинули у молодому віці внаслідок вогнепальних ран, отриманих у бою. У кількох загиблих виявили травми, завдані тупим предметом, які могли бути отримані незадовго до смерті чи в момент смерті. 

"За результатами антропологічних досліджень можна зробити висновок, що удари завдавали в голову та обличчя тупим предметом чи прикладом гвинтівки. Як правило, таким чином поводились НКВДисти із затриманими або пораненими вояками. У кількох бійців знайдено дрібні особисті речі. 

Характер виявленого поховання свідчить, що тіла загиблих воїнів УПА забрали з поля бою й хаотично скинули в яму" − повідомив керівник підприємства, депутат Львівської обласної ради Святослав Шеремета.

Нагадаємо, Львівська облрада звернулася до ВРУ та Кабміну з вимогою відзначити 80-річчя УПА на державному рівні.

Зазначимо, на початку липня група народних депутатів, серед яких – 20 нардепів з Львівщини, зареєструвала постанову, що рекомендує президенту  повернути звання Герой України Степану Бандері та Роману Шухевичу.

А у лютому цього року облрада звернулася до президента з проханням повернути звання Героя України Степану Бандері. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.