Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

картоплесховище

loda.gov.ua

П'ятниця, 8 жовтня 2021, 12:28

На Самбірщині відкрили картоплесховище за понад 100 мільйонів

картоплесховище

Компанія "Контінентал Фармерз Груп" відкрила у селі Чуква одне з найбільших картоплесховищ в Україні, де можна зберігати 16 тис тонн врожаю одночасно.

Про це повідомила пресслужба Львівської ОДА.

Компанія "Контінентал Фармерз Груп" відкрила у селі Чуква на Самбірщині одне з найбільших картоплесховищ в Україні, де можна зберігати 16 тис тонн врожаю одночасно. Картопля може перебувати у сховищі до 10 місяців без мінімальної втрати якості.

Компанія інвестувала у будівництво 111,4 млн гривень і створила близько 50 робочих місць, а над будівництво сховища працювали упродовж 10 місяців.

Як зазначив керівник кластера "Картопля" Орест Кравчук, сховище оснащене інноваційним вентиляційним обладнанням, завдяки якому можна точно контролювати температуру, вологість та формувати індивідуальні параметри під зберігання будь-якого сорту картоплі.

"Сучасні вентилятори з регульованою швидкістю і точна комп’ютерна система зволоження допоможуть нам запобігти зневодненню врожаю. Крім цього, ми обладнали унікальну вентиляційну підлогу, оснащену системами примусового тиску, які рівномірно розподіляють повітря по всій площині підлоги. Хочу зазначити, що поєднання цих технологій в Україні застосовується вперше, і наш новий комплекс справедливо можна назвати найсучаснішим" − повідомив Орест Кравчук.

Нагадаємо, у селі Хильчиці відкрили сучасний завод з виробництва мінерально-вітамінних добавок "Коудайс Україна". А у селі Піски Щирецької тергромади німецька компанія Kreisel збудує завод з виробництва сухих будівельних сумішей.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.