Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Площа Ринок, 31

Вівторок, 2 листопада 2021, 12:51

У Львові за чотири мільйони викупили приміщення Книжкової криївки на Площі Ринок

Площа Ринок, 31

Львівська міськрада продала за чотири мільйони гривень приміщення на Площі Ринок, 31.

Управління комунальної власності Львівської міської ради продало у системі ProZorro нежитлове приміщення першого поверху на Площі Ринок, 31 у Львові, загальною площею 36,4 кв.м.

Аукціон стартував 18 жовтня, участь у ньому взяли ТзОВ "Аптека №16" та винниківчанин Олександр Василюк, які запропонували купити приміщення за 2 050 100 грн і 4 050 000 грн відповідно. Переможцем обрали Олександра Василюка. Зазначимо, початкова вартість приміщення становила 2 009 160 грн.

Кам'яниця Мазанчівська, у якій знаходиться приміщення, є пам'яткою архітектури національного значення та збудована в XVIII столітті. Будівля внесена до списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. До наших днів дійшла у перебудованому вигляді.

За даними аналітичної системи YouControl, мешканець міста Винники Олександр Василюк зареєстрований як фізична особа-підприємець з 1994 року, займається роздрібною торгівлею книгами в спеціалізованих магазинах.

Як повідомляли Варіанти раніше, Василюк орендував це приміщення у міськради. Тут знаходиться магазин із продажу книг, газет, журналів "Львівський український книжковий клуб "Книжкова криївка", президентом якої є Олександр Василюк. Термін дії договору оренди якого завершується 31 січня 2023 року. 

Ще у 2016 році деякі львівські ЗМІ повідомляли, що до власника цієї книгарні міськрада періодично застосовувала штрафи та звинувачувала його у несанкціонованій вуличній торгівлі, намагаючись розірвати договір оренди.

У квітні цього року депутати міськради на сесії дозволили виставити це приміщення на акуціон.

Нагадаємо, підвал у цій будівлі ще у 2018 році придбав за 5 млн грн у міськради депутат Львівської облради від Європейської Солідарності Григорій Козловський, зокрема його фірма ТзОВ "Холдинг "Гранд Готель".

Додамо, у лютому цього року у міськраді сформували перелік із 150 нежитлових комунальних приміщень, які планували продати на аукціоні.

Також Варіанти дослідили питання із продажем приміщеннь на Площі Ринок у системі ProZorro у статті "Проzorri свистуни Садового".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.