Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Площа Ринок

П'ятниця, 23 квітня 2021, 10:55

У Львові продадуть приміщення у двох пам'ятках архітектури на Площі Ринок

Площа Ринок

Депутати вирішили продати на аукціоні приміщення у будинках на Площі Ринок, 20 та 31.

Вчора, 22 квітня, на сесії Львівської міської ради депутати включили до переліку об’єктів малої приватизації комунальної власності Львівської МТГ, які підлягають приватизації у 2021 році способом аукціону комунальні приміщення на Площі Ринок, 20 та Площі Ринок, 31.

"За" проголосували 46 та 49 депутатів відповідно.

У будинку на Площі Ринок, 20 планують продати на аукціоні нежитлові приміщення на 2, 3, 4 поверхах будівлі, загальною площею 162,7 кв.м. Станом на сьогодні вони є вільними, а їхня стартова вартість наразі не відома.

У підвалі цього будинку та двох сусідніх – на Площі Ринок, 19 і 21 знаходилася колишня ресторація "Під Левом". У 2019 році ці приміщення міськрада продала за 116 млн грн київській компанії. 

 

У будинку на Площі Ринок, 31 виставлять на торги нежитлове приміщення на першому поверсі, площею 36,4 кв.м. У тексті ухвали також не вказали його стартову вартість.

Як повідомляли Варіанти раніше, сьогодні це приміщення орендує приватний підприємець, тут знаходиться магазин із продажу книг, газет, журналів "Львівський український книжковий клуб "Книжкова криївка", термін дії договору оренди якого завершується 31 січня 2023 року. Ще у 2016 році деякі львівські ЗМІ повідомляли, що до власника цієї книгарні міськрада періодично застосовувала штрафи та звинувачувала його у несанкціонованій вуличній торгівлі, намагаючись розірвати договір оренди.

Зазначимо, будинки на Площі Ринок, 20 і 31, кам’яниці Мазанчівська та Крайзерівська, є пам'яткоюами архітектури національного значення і внесені до списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Додамо, у лютому цього року у міськраді сформували перелік із 150 нежитлових комунальних приміщень, які планували продати на аукціоні. Також на початку квітня  керівник департаменту фінансової політики Львівської міської ради Олег Іщук заявив, що Львів рухається до дефолту. Зокрема, припинили усі видатки з бюджету розвитку, який головним чином наповнюється за рахунок надходжень від продажу комунального майна та землі.

Раніше Варіанти дослідили питання із продажем приміщеннь на Площі Ринок у системі ProZorro у статті "Проzorri свистуни Садового".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.