Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львів

П'ятниця, 22 жовтня 2021, 13:37

У Львові затвердили межі історичного ареалу міста

Львів

Виконком погодив межі історичного ареалу Львова, які охоплюють понад 2,3 тисяч гектарів.

Сьогодні, 22 жовтня, виконавчий комітет Львівської міської ради прийняв рішення про погодження меж історичного ареалу Львова.

За словами начальниці управління охорони історичного середовища Львівської міськради Лілії Онищенко, погодження меж історичного ареалу міста обмежує діяльність і посилює відповідальність забудовників.

"Такий документ є основою для Генерального плану, його складовою частиною, документ встановлює межі історичного ареалу, а також межі і режими використання пам’яток місцевого і національного значення. І це є власне те, що обмежує забудовників" – наголосила Лілія Онищенко.

Згідно із документом, площа історичного ареалу міста охоплює 2 311,95 га, що становить 15,4% від загальної площі Львова у 14 900 га.

Межа проходить від перетину вул. Княгині Ольги та вул. Академіка Андрія Сахарова до південної межі Стрийського парку, по вул. Василя Стуса, вул. Липова Алея, вул. Шафарика, вул. Пасічній, вул. Кривчицька Дорога, вул. Богданівській, вул. Богдана Хмельницького, вул. Промисловій, вул. Хімічній,  вул. Шевченка, вул. Залізничній, вул. Городоцькій, по вул. Кульпарівській, вул. Максима Залізняка.

Рішення про погодження меж історичного ареалу Львова скерують у Міністерство культури та інформаційної політики, де його має розглянути наукова рада. Якщо висновок цієї ради буде позитивним, то рігшення підпише міністр культури і воно набуде чинності.

Нагадаємо, у квітні цього року Касаційний адміністративний суд зобов'язав Львівську міськраду закріпити межі історичного ареалу Львова.

А у червні 2019 року депутати міськради підтримали електронну петицію про коригування генерального плану Львова. Автор петиції наголошував, що генплан Львова жодного разу не коригувався з 2010 року, а розроблявся він ще у 2008 році, тому сьогодні у місті є багато колапсів із транспортною інфраструктурою, забудовами тощо.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.