Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львів

Понеділок, 1 листопада 2021, 12:40

У Львові підняли тарифи на тепло для підприємців та бюджетних установ

Львів

Виконком дозволив підвищити вартість теплопостачання для підприємців та бюджетних установ міста.

Сьогодні, 1 листопада, виконавчий кмітет Львівської міської ради встановив для ЛМКП "Львівтеплоенерго" тарифи на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, послуг з постачання теплової енергії та гарячої води.

За словами директора департаменту житлового господарства та інфраструктури міськради Олександра Одинця, місто піднімає вартість теплопостачання для підприємців та бюджетних установ, натомість для мешканців Льваова тарифи на опалення львів'яни залишаться без змін.

"Ми пропонуємо залишити тариф для споживачів категорії "населення" на тому рівні, який він у нас був минулого опалювального сезону, тобто ми не підвищуємо тарифів для населення. Натомість ми змушені дещо підвищити тарифи для споживачів категорії "бюджет", а також так звані "інші споживачі" (комерція та бізнес) у зв'язку із колосальним підняттям вартості газу" – наголосив Одинець. 

Відтак, як й минулоріч, тариф на послугу з постачання гарячої води для львів'ян становить 95,26 грн за 1 м³, на постачання теплової енергії – 1468,11 грн/Гкал, на постачання теплової енергії (місячна абонентська плата за одиницю теплового навантаження) – 23913,23 грн/Гкал/год.

Окрім Львова, як повідомила заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Ірина Маруняк, тарифи підвищили також інші міста України – Запоріжжя, Винниця, Хмельнцький, Полтава.

Нагадаємо, опалювальний сезон у Львові стартував з 11 жовтня, тоді ж обласна комісія ТЕБ і НС визнала надзвичайною ситуацію із відсутністю газопостачання бюджетних установ Львівщини, більшість із яких не уклали договорів на постачання природного газу.

Додамо, раніше міський голова Львова заявляв, що підписаний меморандум щодо незмінних цін на тепло призведе до втрати 500 млн грн з бюджету Львова, натомість міськрада очікує на 300 млн у якості ДФРР.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.