Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Олексій Резніков

pravo.ua

Четвер, 4 листопада 2021, 11:20

19 нардепів з Львівщини не підтримали призначення Резнікова міністром оборони

Олексій Резніков

Верховна Рада призначила колишнього віце-прем'єра Олексія Резнікова новим міністром оборони.

Сьогодні, 4 листопада, Верховна Рада призначила новим міністром оборони екс-міністра із питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексія Резнікова.

"За" проголосували 273 народних депутатів.

З трибуни закликав підтримати кандидатуру Резнікова президент Володимир Зеленський.

З львівських нардепів рішення підтримали: Євген Петруняк (Слуга народу), Андрій Герус (Слуга народу), Юрій Камельчук (Слуга народу), Мар'ян Заблоцький (Слуга народу), Остап Шипайло (Слуга народу), Святослав Юраш (Слуга народу), Ірина Верещук (Слуга народу), Ростислав Тістик (Слуга народу), Тарас Батенко (За майбутнє), Павло Бакунець (Довіра), Андрій Кіт (Довіра), Ярослав Дубневич (За майбутнє).

Відсутні на пленарному засіданні: Тарас Козак (Опозиційна платформа – За життя), Орест Саламаха (Слуга народу), Андрій Лопушанський (Європейська Солідарність).

Були присутні у залі, але не голосували: Олена Кондратюк (позафракційна), Ярослав Юрчишин (Голос).

Утрималися: Юрій Загородній (Опозиційна платформа – За життя), Володимир В'ятрович (Європейська Солідарність), Андрій Парубій (Європейська Солідарність), Софія Федина (Європейська Солідарність), Михайло Бондар (Європейська Солідарність), Микола Величкович (Європейська Солідарність), Микола Княжицький (Європейська Солідарність), Олег Синютка (Європейська Солідарність), Степан Кубів (Європейська Солідарність), Михайло Цимбалюк (Батьківщина), Ярослав Рущишин (Голос), Галина Васильченко (Голос), Роман Лозинський (Голос), Наталія Піпа (Голос).

Зазначимо, Олексій Резніков 1 листопада подав заяву на звільнення з посади, а 3 листопада його звільнили. Ще раніше було відомо, що його планували призначити міністром оборони України замість Андрія Тарана. На місце Резнікова партія Слуга народу пропонує кандидатуру львівської нардепки Ірини Верещук.

Нагадаємо, уродженець Львова Олексій Резніков у вересні 2019 року став представником України у Мінській групі та був одним із дієвих членів української делегації на зустрічі "Нормандської четвірки" у Парижі.

З листопада 2018 року він проводив юридичну практику в якості партнера "Юридичної фірми "Астерс", входив до складу Вищої ради юстиції, куди його призначили від з'їзду адвокатів.

Двічі Резніков проходив на виборах до Київської міської ради: у 2008 році з "Блоком Катеринчука", у 2014 – з партією "Удар" Віталія Кличка. Був заступником міського голови Віталія Кличка у 2014 році, а в березні 2016 року став заступником голови Київської міської державної адміністрації з питань здійснення повноважень з питань самоврядування. У вересні 2018 року Кличко звільнив Резнікова з цієї посади.

У 2019 році Резніков заробив 21 мільйон гривень, придбав Porsche Boxter і зібрав 300 тисяч доларів готівки.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.