Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

корпус Лікарні Львівської залізниці

prozorro.sale

П'ятниця, 5 листопада 2021, 13:21

Фірма, дотична до родини Свіщових, придбала будівлі колишньої залізничної лікарні у Львові

корпус Лікарні Львівської залізниці

Укрзалізниця продала відділення залізничної лікарні за 60 мільйонів гривень новоствореній львівській фірмі, власниця якої дотична до Олександра Свіщова.

"Укрзалізниця" продала у системі ProZorro нежитлові будівлі у Львові, де раніше знаходилися відділення Львівської клінічної лікарні на залізничному транспорті філії ЦОЗ АТ "Укрзалізниця" 2 273,1 кв.м.

Йдеться про будівлі хірургічного, пульмонологічного та дерматологічного відділень лікарні, а також продовольчий склад, що знаходяться на вул. Вільде, 41 та на вул. Ніщинського, 2.

Аукціон стартував 4 листопада, участь у ньому взяли 18 компаній та підприємців. Переможцем обрали ТзОВ "Залізна Вода", що запропонувало найвищу ціну у 60 000 001 грн. Додамо, початкова вартість закупівлі становила 7 130 139,87 грн.

 

Закупівля складалася із:

- комплекс об’єктів загальною площею у 1730,4 кв.м: корпус 1 площею 1142,5 кв.м, корпус 2 площею 401,8 кв.м, склад площею 186,1 кв.м з огорожами і естакадою на вул. Вільде, 41 (сюди входять: будівля пульмонологічного відділення, будівля хірургічного відділення, будівля продовольчого складу);

- будівля дерматологічного відділення на вул. Ніщинського, 2 площею 542,7 кв.м.

За даними аналітичної системи YouControl, ТзОВ "Залізна Вода" зареєстроване у серпні 2020 року у Львові, займається консультуванням з питань комерційної діяльності й керування, дослідженням кон'юнктури ринку та виявлення громадської думки. Власницею та директоркою фірми є львів'янка Уляна Стойко. Їй також, спільно із Степаном Стойком, належить будфірма ТзОВ "Науково-дослідний інститут "Будматпроект" та частка у АТ "Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд "Лев".

Власником останнього є президент Федерації водного поло України Олександр Свіщов, батько депутата Львівської обласної ради від Європейської Солідарності Віталія Свіщова.

Нагадаємо, у серпні Укрзалізниця вже намагалася продати ці відділення лікарні разом із будівлями на вул. Чумацькій, 7 у Львові, однак закупівлю відмінили, а майно розділили на два окремі лоти:

- будівлі на вул. Вільде, 41 та на вул. Ніщинського, 2 загальною вартістю у 7 130 139,87 грн; 

- будівля на вул. Чумацька, 7 загальною вартістю 809 971,87 грн (ревматологічне відділення з огорожами площею 289,5 кв.м). 

Колишнє ревматологічне відділення Львівської клінічної лікарні на залізничному транспорті, за 77 700 000 грн придбала створена у листопаді 2020 року львівська фірма ТОВ "Стар Груп 2020" (оптова торгівля деревиною, будівельними матеріалами та санітарно-технічним обладнанням), власником якої є львів'янин Іван Гресько.

Додамо, у квітні 2021 року депутати погодились прийняти лікарню Львівської залізниці на баланс міста і виділили для неї кисневі концентратори, а на початку цього року стало відомо, що Укрзалізниця планує скоротити 214 працівників та ліквідувати дитяче поліклінічне відділення у лікарні Львівської залізниці. Медики виступили проти.

Однак у червні цього року уряд виступив проти цього рішення.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.