Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

Пустомити

photogoroda.com

Понеділок, 8 листопада 2021, 14:02

У Пустомитах збудують Львівський сортувальний термінал

Пустомити

До 2023 року у Пустомитах планують збудувати універсальний складський комплекс "Львівський сортувальний термінал".

Про це йдеться у повідомленні про планову діяльність приватного підприємства "Го-Ра", яка підлягає процедурі оцінки впливу на довкілля щодо "Нове будівництво універсального складського комплексу "Львівський сортувальний термінал" на вул. Привокзальній у м. Пустомити Львівської області.

Як йдеться у повідомленні, Львівський сортувальний термінал планують збудувати на ділянці, площею 10,5405 га, яка перебуває у комунальній власності та на підставі договору оренди знаходиться у користуванні ПП "Го-Ра". Зокрема, протягом 2022-2023 рр. планується будівництво таких об’єктів складського комплексу:

- логістичний склад площею 22100 кв. м.;

- майстерня зі складськими приміщеннями та автомийкою площею 3740 кв. м;

- АЗС типу "Б" середньої потужності площею 260 кв. м. на 4 заправні колонки із розміщенням ємностей з пальним, загальним об’ємом 80 м. куб.;

- приміщення охорони площею 9 кв. м.;

- КПП №1 + КТП + приміщення механіка площею 110 кв. м.;

- трансформаторна підстанція площею 60 кв. м.;

- ДЕС;

- КПП №2 + приміщення механіка площею 54 кв. м.;

- КПП №3 + інкасація площею 54 кв. м.;

- майданчик для збору ТПВ площею 50 кв. м., з можливістю розміщення 30 контейнерів, місткістю 110 літрів кожен;

- технічна будівля площею 240 кв. м.;

- складські приміщення до 10000 кв. м.;

- пожежні резервуари (підземні, з обвалуванням) площею 250 кв. м.;

- свердловина, очисні споруди біологічного типу;

- стоянка легкових автомобілів на 35 машино-місця;

- стоянка вантажних автомобілів до 200 машино-місця.

Планується, що кількість працівників Львівського сортувального терміналу становитиме 1000 осіб, а складський комплекс працюватиме цілодобово, без вихідних.

Зазначимо, за даними аналітичної системи YouControl, ПП "Го-Ра" зареєстроване у 2004 році, основний вид діяльності − агентства нерухомості. Засновники − Сергій Блищук та Світлана Маковей.

Нагадаємо, наприкінці вересня генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський, директор девелоперської компанії "Го-Ра" Юрій Германович за участі голови Львівської ОДА Максима Козицького підписали угоду про початок будівництва автоматизованого логістично-сортувального центру у Пустомитах. Сортувальний центр збудують до кінця 2023 року. Планується, що новий сортувальний термінал стане основним центром обробки і сортування поштових відправлень в Західному регіоні. А у липні Укрпошта провела закупівлю на будівництво сучасного сортувального центру у Львові, який має запрацювати із 2031 року.

Додамо, у 2018 році Укрпошта вирішила збудувати логістичний сортувальний центр європейського зразка у селі Пасіки-Зубрицькі, що на виїзді зі Львова, вартістю 69,4 млн грн.

Також минулоріч львівська фірма отримала ділянку Укрпошти у Львові, на якій планує збудувати готельно-офісний житловий комплекс.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.