Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Фонд розвитку Глинян передав обладнання лікарні

Субота, 13 листопада 2021, 14:07

Фонд розвитку Глинян передав медобладнання міській лікарні

Фонд розвитку Глинян передав обладнання лікарні

11 листопада у Глинянах представники Фонду розвитку Глинян передали медикам міської комунальної лікарні медобладнання.

Лікарі серед іншого отримали медобладнання для стоматологічного кабінету, стерилізатори, додаткові матеріали, також апарати УЗД діагностики.

Член Фонду розвитку Глинян Олег Гураль розповів, що у придбанні медичного обладнання для лікарні їм допоміг член Ротарі клубу "Львів" Юрій Мельник. Саме за його сприянням вдалось домовитись з лікарнею  Шептицького у Львові про допомогу медикам Глинян.  

„Обладнання не є новим, але є cправне. Важливо що з його допомогою лікарня розширить спектр медичних послуг”, - розповів Олег Гураль. 

Міський голова Глинян Володимир Чорнопис зазначив, що медобладнання поступило вчасно, адже станом на зараз послугами міської лікарні користується майже чотири тисячі мешканців. 

„Крок за кроком ми працювали, забирали людей з біржі в поліклініку працювати, тому на цю мить маємо до чотирьох тисяч задекларовано людей. Надалі маємо наміри співпрацювати та розвиватися”,  - наголосив Чорнопис. 

Головна лікарка міської комунальної лікарні Мар'яна Антонишин, зі свого боку, наголосила, що нове обладнання дозволить допомагати людям. В лікарні є  нові фахівці, які мають бажання працювати.

„Після того, як лікарня не працювала два місяці, а громада становить 10 тисяч населення, маємо тепер поліклініку широкого профілю, працює денний стаціонар, лікарі мають дозвіл на те, щоби вакцинувати, міська рада на чолі з головою тергромади Володимиром Чорнописом, підтримує як і фінансово, так і морально”,  - додала Мар'яна Антонишин.

Нагадаємо, у квітні 2021 року лікарня в Глинянах припинила свою роботу на два місяці у зв’язку з організаційними непорозуміннями, які виникли в процесі реформ децентралізації.  

Фонд розвитку Глинян раніше посприяв модернізації пожежної частини у місті. Завдяки його підтримки у місті Глиняни була відремонтована Глинянська районна лікарня та збережена споруда старої школи, яка після реконструкції перетворилася  у багатоцільовий навчально-виробничий комплекс «Мозаїка».

Репортаж Анастасії Журат створений в рамках проєкту "Організаційна підтримка місцевого незалежного медіа”, який  реалізується за фінансової підтримки Чорноморського фонду регіонального співробітництва (BST) у межах програми ЄС "Прямуємо разом".

 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.