Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівська облрада

Середа, 17 листопада 2021, 11:15

Депутати Львівщини вимагають ввести надзвичайний стан у областях, які межують з Білоруссю

Львівська облрада

Депутати облради звернулися до президента та прем’єр-міністра щодо ситуації з мігрантами на білорусько-польському кордоні.

Про це повідомила прес-служба Львівської обласної ради. 

Вчора, 16 листопада, на сесії Львівської обласної ради депутати прийняли звернення до президента Володимира Зеленського та прем’єр-міністра Дениса Шмигаля щодо ситуації на білорусько-польському кордоні.

Зокрема, депутати стурбовані ситуацією, що склалася на білорусько-польському кордоні, яка залишається напруженою вже понад тиждень.

"Польські прикордонники заявляють про ймовірні спроби силового прориву кордону мігрантами. За інформацією польської сторони, частині мігрантів роздали інструменти та сльозогінний газ. Також зафіксовано прибуття чергової партії білоруських озброєних силовиків. За таких обставин Україна не може відчувати себе в безпеці. Втіливши сценарій нападу на польський кордон, Росія може використати ситуацію для тиску на західні країни та перемовини з ними. Наслідки таких перемовин можуть бути вкрай небезпечними" – йдеться у зверненні.

Депутати вимагають:

-ухвалити рішення про негайне укріплення білорусько-українського кордону, зокрема колючим дротом, як це зробили Польща та Литва;

- розробити та ухвалити законопроєкт щодо запровадження мораторію на розміщення нелегальних мігрантів на території України до закінчення війни;

- негайно запровадити надзвичайний стан у тих областях, які межують з Білоруссю.

Нагадаємо, українські спецслужби та правоохоронці приведені у підвищену бойову готовність через ситуацію з мігрантами на польсько-білоруському кордоні, а раніше очільник Нацполіції Львівщини заявив, що область готова до можливого напливу нелегальних мігрантів з Білорусі.

Також у випадку загастрення ситуації із мігрантами в Білорусі у прикордонних областях України можуть ввести надзвичайний стан.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.