Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львів

Середа, 17 листопада 2021, 12:43

Львівщина може вийти з червоної карантинної зони

Львів

Львівська область протягом двох тижнів може вийти з "червоної" карантинної зони за умови дотримання карантинних обмежень та вакцинації.

Про це повідомила пресслужба Львівської ОДА.

Сьогодні, 17 листопада, директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Чемерис повідомив, що епідситуація в області поступово стабілізується і за умови строгого дотримання карантинних обмежень та вакцинації, Львівщина вже до двох тижнів може вийти з "червоної" зони.

"Першочергово для нас є важливим показник, який відображає заповненість ліжкової мережі. І протягом останніх кількох днів динаміка госпіталізацій знизилася. Проте, ми також відзначаємо той факт, що ця динаміка на сьогодні не є достатньо швидкою. Це пов’язано з тим, що у пацієнтів, які хворіли під час цієї хвилі захворюваності, спостерігають  важчий перебіг хвороби, ніж у пацієнтів, які хворіли під час попередніх хвиль" − повідомив Орест Чемерис.

Також за словами заступника голови Львівської ОДА Івана Собка, наразі епідситуація в області не дозволяє послаблювати карантинні обмеження.

"Ми чітко бачимо і розуміємо, що будь-які заходи, спрямовані на посилення боротьби з коронавірусною інфекцією, дуже негативно впливають на економіку та на всі сфери нашої життєдіяльності. Проте, такі заходи станом на сьогодні є необхідними, адже людське життя і здоров’я є важливіші понад усе.

Враховуючи, що маємо певну тенденцію до спаду кількості госпіталізованих та кількості викликів "швидкої", ми прийняли рішення про те, що з 22 листопада запрацюють всі заклади освіти − дитячі садки, школи, ліцеї, заклади профтехосвіти, ВНЗ по всій території Львівської області. Але невакциновані працівники будуть відсторонені від роботи, а, отже, не матимуть можливості надавати освітні послуги у закладах освіти всіх форм власності" − зазначив Іван Собко.

Нагадаємо, обласна комісія ТЕБ і НС дозволила відновити навчання закладам освіти, всі працівники яких мають Covid-сертифікат чи негативний ПЛР-тест.

Додамо, з 30 жовтня у Львівській області запровадили "червоний" рівень епідемічної небезпеки, а з 22 листопада у області для проїзду приміськими маршрутками або залізницею необхідно мати Covid-сертифікат.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.