Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Іван Собко

П'ятниця, 19 листопада 2021, 09:55

Дружина Собка продає земельну ділянку в Брюховичах за 1,6 мільйона

Іван Собко

Дружина заступника голови Львівської ОДА Івана Собка виставила на продаж ділянку в Брюховичах за 1,58 млн грн.

Про це повідомили "Наші гроші.Львів".

У неділю, 7 листопада, на сайті OLX.ua опублікували оголошення про продаж ділянки в Брюховичах за 1,58 млн грн, власницею якої є дружина заступника голови Львівської ОДА Івана Собка Тетяна Собко.

Власниця хоче продати ділянку площею 0,067 га на вул. Широкій, 22 в Брюховичах "під індивідуальне житлове будівництво в лісі". В оголошенні вказана вартість 60 тис. доларів, що згідно з курсом НБУ, становить 1,58 млн грн.

Як зазначено в оголошенні, заїхати на ділянку можна з території житлового комплексу "Грінвуд-3" (він в процесі будівництва), є центральна каналізація та водопостачання, можна підключити газ та світло. На самій ділянці викуплені всі дерева, тобто теперішні власники заплатили відновну вартість зелених насаджень.

Продавці повідомили, що ділянка має добре розташування. Від неї за 30 хвилин можна доїхати автомобілем до історичного центру Львова, за 7 хвилини можна дійти до приміських автобусів та за 15 хвилин – до залізничної станції "Брюховичі".

Згідно з реєстром нерухомості, Тетяна Собко придбала цю ділянку у березні 2021 року. А першим власником землі був львів’янин Василь Хариш, який мешкає в багатоповерхівці на вул. Миколайчука. Йому депутати Брюховицької селищної ради віддали ділянку в січні 2020 року.

За даними Публічної кадастрової карти, вартість землі оцінили в 4,8 млн грн, тобто по 700 тис. грн за "сотку", що значно перевищує пропозиції на ринку.

Зазначимо, Тетяна Собко є головним спеціалістом управління фінансового аналізу та публічних закупівель в департаменті економічної політики Львівської ОДА. За даними її декларації за 2020 рік, Тетяні Собко належить земельна ділянка в селі Малехів Жовківського району. Вона є співвласницею двох квартир в Брюховичах площею 65 кв. м. та 69 кв. м.

Додамо, у січні цього року Собко отримав 45 тис грн зарплати, у лютому – 60 тис грн, у квітні – 97 тис грн, у травні – 61 тис грн, у червні – 76 тис грн, у липні – 73 тис грн, у серпні – 105 тис грн, у вересні – 41 тис грн, у жовтні − 87 тис грн.

Нагадаємо, Івана Собка уряд призначив заступником голови Львівської ОДА 25 вересня 2019 року за поданням вже екс-голови Львівської ОДА Маркіяна Мальського. Собко курує департаментами фінансів, охорони здоров'я, культури та релігій, освіти і науки.

До цього призначення він працював начальником відділу з питань реалізації проектів місцевого розвитку, міжнародної технічної допомоги і зовнішньоекономічних зв'язків Львівської обласної ради. У січні цього року Собко очолив госпітальну раду Львівщини.

У 2020 році Собко задекларував 634 тисяч гривень зарплати та іномарку Skoda Kodiaq за майже мільйон гривень.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.