Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Іван Собко

Понеділок, 27 січня 2020, 11:00

Собко очолив госпітальну раду Львівщини

Іван Собко

До складу госпітальної ради госпітального округу Львівщини входитимуть 47 осіб.

Про це йдеться у розпорядженні першого заступника голови Львівської ОДА Василя Лозинського 23/0/5-20 від 20 січня 2020 року.

Львівська облдержадміністрація створила госпітальну раду госпітального округу Львівської області та затвердила її склад і основні положення.

"Утворити госпітальну раду госпітального округу Львівської області як консультативно-дорадчий орган при Львівській обласній державній адміністрації та затвердити її персональний склад. Затвердити положення про госпітальну раду госпітального округу Львівської області" – йдеться у розпорядженні.

Зазначимо, госпітальний округ – об’єднання медичних закладів, що надають вторинну медичну допомогу, до складу якого входять не менше однієї багатопрофільної лікарні інтенсивного лікування І рівня (обслуговує не менше 120 тисяч населення) або лікарні інтенсивного лікування ІІ рівня (обслуговує не менше 200 тисяч осіб).

Госпітальна рада утворюється головою обласної державної адміністрації як консультативно-дорадчий орган при Львівській ОДА для розроблення пропозицій та рекомендацій щодо реалізації на рівні госпітального округу Львівської області державної політики у сфері охорони здоров’я та організації надання медичної допомоги в госпітальному окрузі.

До завдань госпітальної ради належать розроблення пропозицій та рекомендацій щодо:

- плану розвитку госпітального округу;

- реорганізації і перепрофілювання закладів охорони здоров’я, що забезпечують надання вторинної (спеціалізованої) та госпітального етапу екстреної медичної допомоги в межах госпітального округу;

- переліку опорних закладів охорони здоров’я в госпітальному окрузі.

Відтак, головою госпітальної ради став заступник голови Львівської ОДА Іван Собко, а до її складу увійшли ще 46 осіб. Серед них – директори департаментів Львівської ОДА, голови районних рад та області, а також головні лікарні районних лікарень. 

Із міської ради до складу госпітальної ради увійшов начальник управління охорони здоров'я Львівської міськради Володимир Зуб. 

Нагадаємо, 15 січня Кабінет Міністрів затверив перелік опорних закладів охорони здоров’я у госпітальних округах на період до 2023 року, 9 з яких знаходитимуться на території Львівської області.

Ще у 2017 році у рамках реформування медичної галузі у Львівській області створили госпітальний округ, а у квітні 2018 року уряд підтримав цю пропозицію. На початку 2019 року депутати Львівської обласної ради затвердили склад госпітальної ради Львівського госпітального округу.

Також Львівщина стала першим регіоном в Україні, яка визначилася із мережею багатопрофільних лікарень інтенсивного лікування.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.