У Львові затвердили вартість електронного квитка

П'ятниця, 19 листопада 2021, 11:27

Вартість транспортної картки "ЛеоКарт" становитиме 60 гривень.

Сьогодні, 19 листопада, виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив вартість транспортних карток "ЛеоКарт".

Зокрема, базова вартість транспортної картки "ЛеоКарт" – електронного квитка для проїзду у громадському транспорті Львівської ОТГ становитиме:

- пільгова картка "ЛеоКарт" (персоналізована) – 60 грн;

- загальна картка "ЛеоКарт" (персоналізована) – 60 грн;

- загальна картка "ЛеоКарт" (неперсоналізована) – 60,00 грн.

Картку "ЛеоКарт" можна отримати у Центрі надання адміністративних послуг, Центрі обслуговування ЛКП "Львівавтодор" або в інших пунктах для подачі документів з метою отримання персоналізованої транспортної картки "ЛеоКарт".

Безкоштовно пільгову картку "ЛеоКарт" можуть отримати учасники бойових дій, особи з інвалідністю, пенсіонери.

Нагадаємо, електронний квиток на проїзд у транспорті планують впровадити з 13 січня 2022 року, а з листопада у місті розпочали видавати пільгові картки на проїзд у транспорті терміном на 5 років.

Наразі до 25 листопада у місті триватимуть громадські слухання щодо підняття вартості проїзду у маршрутках Львова у рамках впровадження електронного квитка.

Зазначимо, переможцем тендеру на впровадження електронного квитка у Львові є чесько-український консорціум компаній Mikroelektronika spol s r.o. та SoftServe – Municipal Technologies LLC. Загальна максимальна вартість проєкту – 11,2 млн євро (10 млн євро – кредит ЄБРР, 1,2 млн євро – місцевий внесок). Проєкт впровадження е-квитка у місті мав запрацювати до 2021 року.

Додамо, у 2017 році у місті відбулося голосування на найкращу назву електронного квитка – перемогла назва "ЛеоКарт", яка набрала 37,2% голосів.

Мітки: виконком ЛМР, е квиток, електронний квиток, львівські маршрутки, новини львова