Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Сокаль

Фб Сокальської міськради

Вівторок, 23 листопада 2021, 12:04

У Сокалі відкрили кабінет комп’ютерної томографії

Сокаль

ТОВ Томолаб відкрило кабінет комп'ютерної томографії у приміщенні КНП Сокальська районна лікарня.

Вчора, 22 листопада, ТОВ Томолаб відкрило кабінет комп'ютерної томографії у приміщенні КНП Сокальська районна лікарня.

Про це повідомила Сокальська міська рада у Facebook.

Кабінет оснащений комп'ютерним томографом TOSHIBA Aquilion 16.

"На сьогодні це є одним із найбільш інформативних і точних методів апаратного обстеження організму людини. Томограф використовують для виявлення захворювань органів черевної порожнини, для діагностування різноманітних уражень головного мозку, для перевірки стану судин тощо" – розповіла адміністратор приватного кабінету комп'ютерної томографії Анна Бельзецька.

Міський голова Сокаля Сергій Касян наголосив, що це важлива подія для громади, адже раніше, аби обстежитись, пацієнтам необхідно було їхати у сусіднє місто Червоноград, до Львова чи навіть у Нововолинськ.

"Комп'ютерна томографія дає можливість виявити злоякісні новоутворення навіть на тих стадіях, коли інші методи діагностики їх не розпізнають. Та попри дієвість комп'ютерної томографії, цей вид обстеження все ще залишається малодоступним для більшості міст та навіть районів. Справа у вартості обладнання, яка є непід'ємною для місцевих бюджетів. Добре, що знайшли приватного інвестора, який відкрив кабінет у Сокалі і придбав комп'ютерний томограф", – зазначив він.

ТОВ Томолаб зареєстрований менше року тому у Пустомитівському районі Львівської області. Бенефіціаром, засновником і директором компанії є Мар'яна Кузьмич. Статутний капітал становить 5 млн. грн. Такими є дані аналітичної системи YouControl.  

Згідно з інформацією сайту медобладнання RadioMed, вартість томографа TOSHIBA Aquilion 16 становить 4 338 817 грн.

Нагадаємо, реконструкція стадіону у Сокалі може не завершитися цього року. 

Новина створена в межах проєкту "Організаційна підтримка незалежних місцевих медіа», який реалізується ГО "Атом" у партнерстві з ІА "Варіанти" за фінансової підтримки Чорноморського фонду регіонального співробітництва (BST) у межах програми ЄС "Прямуємо разом". Зміст новини не обов'язково зображає погляди ЄС.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.