Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Ірина Верещук

liga.net

Четвер, 25 листопада 2021, 11:52

Міністриня Верещук задекларувала дві земельні ділянки на Львівщині

Ірина Верещук

Міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук задекларувала дві земельні ділянки, які раніше не згадувала у деклараціях.

Про це йдеться у декларації кандидата на посаду міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірини Верещук, поданій 3 листопада.

Міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук задекларувала дві земельні ділянки у Львівській області, які раніше не згадувала у своїх декларація.

Зокрема, Верещук задекларувала земельну ділянку у селі Сопошин, площею 19 956 кв. м., яку має у власності з 2011 року, та ділянку у місті Рава-Руська, площею 1 000 кв. м., яку має у власності з 2008 року. Вартість обох ділянок міністерка не вказала.

Додамо, Ірина Верещук у своїй декларації збільшила на 54 000 грн вартість автомобіля Toyota Camry 2018 року випуску, на якому їздить з липня 2018 року. Верещук вказала вартість цього авто у розмірі 854 000 грн, хоча у декларації за березень зазначила суму у 800 000 грн.

Також з'явилися два рахунки у банках в цивільного чоловіка Верещук Михайла Кухаренка на 113 000 грн (94 914 грн у АТ "Ощадбанк" та 18 186 грн у  АТ КБ "Приватбанк").

Зазначимо, у декларації, поданій 31 березня, Ірина Верещук задекларувала три земельні ділянки у Рава-Руській, площею 1000 кв.м, 1000 кв.м та 19977 кв.м, однак їхню вартість у декларації не вказала.

Нагадаємо, 4 листопада Верховна Рада призначила львівську нардепку Ірину Верещук новою міністеркою з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Ірина Верещук пройшла до Верховної Ради на виборах у 2019 році від партії Слуга народу під номером 29. У 2010-2015 роках вона була мерчинею Рава-Руської, а з вересня 2017 року – доцентка кафедри політології Національного педагогічного університету ім. М.П. Драгоманова, викладає у Інституті екології економіки і права, а також очолює ГО "Міжнародний центр балтійсько-чорноморських досліджень та консенсусних практик. Центр політичного діалогу".

У листопаді 2019 року Верещук звільнили з посади представниці уряду у Верховній Раді, а у на місцевих виборах у 2020 році вона представляла партію Слуга народу на виборах міського голови Києва. У жовтні нардепка заявляла, що готова стати міністром оборони, а її кандидатуру обговорювали у фракції Слуга народу.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.