Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

карантин у Львові

Вівторок, 30 листопада 2021, 12:42

В Україні скоротили термін дії жовтих Covid-сертифікатів

карантин у Львові

З 6 грудня "жовтий" сертифікат вакцинації буде дійсним 30 днів.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Як заявив сьогодні, 30 листопада, на брифінгу міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко, з 6 грудня Кабінет міністрів скоротив термін дії "жовтого" сертифіката вакцинації, який видають після отримання першої дози вакцини від Covid-19, з 120 до 30 днів.

"Термін дії "жовтого" сертифіката з 6 грудня стає 30 днів. Раніше він був чинним 120 днів. "Жовтий" сертифікат – це документ, який засвідчує проведення одного щеплення, а "зелений" сертифікат видається людині, яка пройшла повний курс, тобто зробила два щеплення проти Covid-19", – наголосив Віктор Ляшко.

За його словами, мінімально можливі інтервали для введення другої дози вакцин становлять для: Pfizer – 21 день, Moderna – 28 днів, CoronaVac – 14 днів, AstraZeneca – 28 днів. 

Нагадаємо, з 6 грудня набудуть чинності оновлені правила адаптивного карантину для "жовтої" карантинної зони, які уряд затвердив ще 24 листопада.

Додамо, з 30 жовтня у Львівській області запровадили "червоний" рівень епідемічної небезпеки, а з 22 листопада на Львівщині для проїзду у транспорті розпочали вимагати Covid-сертифікат та відновили очне навчання для учнів 5-11 класів й студентів ВНЗ, однак за дотримання певних умов.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.