Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

пам'ятник Ф.К.Моцарту

Вівторок, 30 листопада 2021, 16:09

Дупа Моцарта лоскотатиме ніздрі садоботів запахом віденських струдлів

пам'ятник Ф.К.Моцарту

Депутати не підтримали петицію про демонтаж пам'ятника Францу Ксаверу Моцарту у Львові.

Сьогодні, 30 листопада, на сесії Львівської міської ради депутати не підтримали електронну петицію з вимогою демонтувати пам'ятник Францу Ксаверу Моцарту на площі Євгена Маланюка у Львові.

"За" проголосували 12 депутатів, що є недостратньо для прийняття рішення.

Зазначимо, ще 30 серпня цього року на порталі електронних петицій львівська мисткиня Наталія Криничанка зареєструвала петицію "Демонтаж пам'ятника Францу Ксаверу Моцарту на площі Євгена Маланюка", яка станом на 18 жовтня цього року набрала необхідних 500 голосів на підтримку, відтак міськрада, згідно з порядком подання та розгляду електронних петицій, мала її прийняти або відхилити.

Авторка петиції вимагала у депутатів перегляду законності встановлення скульптури Францу Ксаверу Моцарту на площі Євгена Маланюка та демонтажу її як такої, що спотворює історичний та мистецький простір Львова.

Пізніше цей пам'ятник пропонували перенести з площі Є. Маланюка в парк сучасної скульптури Park3020.

Більшість депутатів не підтримали цю петицію, проте вимагають від міського голови Львова Андрія Садового організувати відкриті громадські слухання з представниками різних культурно-мистецьких середовищ з цього питання, створити робочу групу щодо доцільності перебування пам’ятного знаку Францу Ксаверу Моцарту на площі Маланюка.

Зазначимо, у середині листопада комісія культури Львівської міськради доручила повідомити мерію про джерело фінансування та хід встановлення цього пам'ятника.

Нагадаємо, пам'ятник Францу Ксаверу Моцарту відкрили на площі Є. Маланюка у Львові 26 серпня цього року. Ще 29 квітня виконавчий комітет Львівської міської ради погодив встановлення цього пам'ятника для відзначення 230-річчя від дня народження Франца Ксавера Моцарта.

Варіанти писали про пам'ятник Францу Ксаверу Моцарту у статтях "Дупа Моцарта у Львові" та "Пам'ятник садовому рагулізму".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.