Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Східниця

Середа, 1 грудня 2021, 11:49

Комунальне підприємство Східниці отримало дозвіл на подачу води до селища

Східниця

Львівська ОДА видала ліцензію на водопостачання новоствореному комунальному підприємству Східниці "Оазис Карпат".

Про це йдеться в розпорядженні голови Львівської ОДА Максима Козицького №1159/0/5-21 від 24 листопада 2021 року.

Максим Козицьким своїм розпорядженням дозволив видати ліцензію на централізоване водопостачання та водовідведення комунальному підприємству Східницької селищної ради "Оазис Карпат".

"Видати ліцензію на провадження господарської діяльності з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення комунальному підприємству "Оазис Карпат" Східницької селищної ради" – йдеться у розпорядженні.

Зазначимо, до цього водопостачання у Східниці здійснювало комунальне підприємство Бориславської міськради "Вододар". Влітку цього року "Вододар" на місяць припинило подавати воду до селища, аргументуючи свої дії децентралізацією – у результаті адміністративно-територіальної реформи Східниця стала окремою територіальною громадою. Через це з 1 липня мешканці смт. Східниця залишилися без водопостачання, а криниці обміліли через спеку.

Наприкінці липня Східниця та Борислав підписали тимчасовий договір на подачу води до селища терміном до 31 серпня й за ціною у 14,64 грн за куб.м, а наприкінці жовтня Бориславська міськрада зобов’язала КП "Вододар" остаточно зупинити подачу води до смт. Східниця.

Наразі у Східниці планують організувати власний водозабір. У селищній раді обрали чотири перспективні площі в межах яких планують провести розвідку родовища підземних вод. Роботи проводить ТОВ "Науково-виробниче технічне підприємство "Геологічні Технології".

За даними аналітичної системи YouControl, комунальне підприємство "Оазис Карпат" Східницька селищна рада створила та зареєструвала у лютому 2020 року. Воно займатиметься забором, очищенням та постачанням води. Розмір статутного капіталу підприємства становить 2 000 000 грн.

З липня цього року КП "Оазис Карпат" очолив Роман Пашко.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.