Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

вакцинація на Львівщині

П'ятниця, 3 грудня 2021, 14:53

18 нардепів з Львівщини не підтримали виділення восьми мільярдів на тисячу Зеленського

вакцинація на Львівщині

Верховна Рада виділила вісім мільярдів гривень на програму "єПідтримка", згідно з якою вакциновані українці отримають сертифікат на тисячу гривень.

Вчора, 2 грудня, Верховна Рада внесла зміни до держбюджету-2021, яким виділяється 8 млрд грн на надання допомоги у рамках .

"За" проголосували 253 народні депутати.

Згідно із законом, із державного бюджету на цей рік виділять 8 млрд грн Міністерству економіки на програму "Надання допомоги в рамках програми "єПідтримка". Йдеться про надання сертифікату у розмірі тисячі гривень повністю вакцинованим українцям, що розпочнеться із 19 грудня.

Зазначимо, раніше йшлося про 3 млрд грн.

Нардепи доручили уряду затвердити порядок надання допомоги в рамках цієї програми "єПідтримка", її розмір та вимоги до отримувачів.

З львівських нардепів законопроект підтримали: Андрій Герус (Слуга народу), Юрій Камельчук (Слуга народу), Мар'ян Заблоцький (Слуга народу), Остап Шипайло (Слуга народу), Святослав Юраш (Слуга народу), Ростислав Тістик (Слуга народу), Орест Саламаха (Слуга народу), Ірина Верещук (Слуга народу), Євген Петруняк (Слуга народу), Тарас Батенко (За майбутнє), Павло Бакунець (Довіра), Андрій Кіт (Довіра), Роман Лозинський (Голос).

Відсутні на пленарному засіданні: Тарас Козак (Опозиційна платформа – За життя), Юрій Загородній (Опозиційна платформа – За життя), Ярослав Дубневич (За майбутнє), Ярослав Рущишин (Голос), Галина Васильченко (Голос), Наталія Піпа (Голос).

Були присутні у залі, але не голосували: Володимир В'ятрович (Європейська Солідарність).

Утрималися: Андрій Парубій (Європейська Солідарність), Софія Федина (Європейська Солідарність), Михайло Бондар (Європейська Солідарність), Микола Величкович (Європейська Солідарність), Андрій Лопушанський (Європейська Солідарність), Олег Синютка (Європейська Солідарність), Степан Кубів (Європейська Солідарність), Микола Княжицький (Європейська Солідарність), Михайло Цимбалюк (Батьківщина), Олена Кондратюк (позафракційна), Ярослав Юрчишин (Голос).

Зазначимо, у листопаді цього року президент Володимир Зеленський заявляв, що кожен, хто пройде повний курс вакцинації від коронавірусу, отримає від держави тисячу гривень.

Пізніше стало відомо, що цю тисячу гривень не видаватимуть готівкою, гроші нараховуватимуть через додаток "Дія" як сертифікат, використати який можна буде лише на подорожі, культурно-спортивні заходи чи книги.

Тисячу гривень повністю вакцинованим українцям розпочнуть нараховувати наприкінці цього та впродовж наступного року, податки з цих грошей платити не доведеться і на нарахування субсидії вони не вплинуть.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.