Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

візуалізація

Управління архітектури та урбаністики ЛМР

Понеділок, 6 грудня 2021, 10:35

У Львові на Куліша планують збудувати готель

візуалізація

У Львові планують збудувати готель з терасою на ділянці між вулицею Куліша і проспектом Чорновола.

Ще 26 листопада архітектурно-містобудівна рада при управлінні архітектури та урбаністики департаменту містобудування Львівської міської ради погодила містобудівний розрахунок будівництва готельного комплексу на вул. Куліша зі знесенням існуючих будівель.

"За" проголосували 13 членів архітектурно-містобудівної ради, "проти" − 1, а "утрималися" − 5.

Готель планують збудувати на ділянці між вулицею Куліша і проспектом Чорновола. Там планують звести шестиповерховий готель із каскадами, а на останньому поверсі − облаштувати ресторан та терасу.

Як повідомив архітектор проєкту Дмирто Ярема, нове будівництво відповідає генеральному плану Львова, а цей проєкт вже розглянуло управління історичного середовища Львівської міської ради.

"В генплані міста ця територія передбачена для будівництва готелю. Цільове призначення відповідає намірам забудови. На площі всієї ділянки розташовуватиметься підземний паркінг. На першому поверсі буде заклад громадського харчування і конференцзал. Вище − готельні номери та апартаменти. На шостому поверсі буде конференцзал і ресторан з великою терасою. Там гарний краєвид. Над шостим поверхом, щоби приховати вентиляційне обладнання, буде технічний поверх" − повідомив архітектор проєкту Дмитро Ярема.

Тепер проєкт будівництва готелю розглядатиме виконком Львівської міської ради, щоб видати містобудівні умови та обмеження. Також головний архітектор Львова Антон Коломєйцев додав, що на цю забудову можуть запропонувати провести архітектурний конкурс.

Зазначимо, проєкт розробило ТзОВ "ЮДК-Проект" на замовлення ТзОВ "Спортресурс". За даними аналітичної системи YouControl, ТзОВ "Спортресурс" зареєстровано у 2014 році, основний вид діяльності − надання в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна. Засновниками є Степан Продивус, Віра Назаренко, Богдан Продивус, а керівник − Степан Продивус. 

Нагадаємо, Львівська ОДА надала в оренду землю Укрпошти на  вул. Залізничній приватній фірмі, яка планує збудувати тут готельно-офісний житловий комплекс.

 Додамо, виконком Львівської міської ради дозволив добудувати до будинку на Площі Ринок, 15-А нові поверхи та перетворити його на апарт-готель.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.