Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

шахтарі Львівщини

Середа, 8 грудня 2021, 12:59

Шахтарі Львівщини перекрили дорогу та влаштували акції протесту через борги із зарплати

шахтарі Львівщини

Працівники п'яти шахт "Львіввугілля" організували акції протесту через велику заборгованість із заробітної плати.  

Про це повідомив голова незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець на своїй сторінці у Facebook. 

Сьогодні, 8 грудня, працівники п'яти шахт ДП "Львіввугілля" – "Степова", "Великомостівська", "Межирічанська", "Червоноградська" та "Лісова" – оголосили про акцію протесту через заборгованість із заробітної плати.

Зокрема, гірники першої зміни шахт "Степова", "Великомостівська", "Межирічанська", "Червоноградська" відмовилися спускатись під землю, а працівники шахти "Лісова" перекрили  дорогу у селі Сілець на Львівщині. 

Також частина шахтарів влаштували мітинг на центральній площі Червонограда, а ще частина гірників пікетують будівлю "Львіввугілля" у Сокалі.

"Вже понад добу на знак протесту залишаються під землею 38 гірників "Червоноградської". Люди відмовляються виїжджати на поверхню, доки з ними не розрахуються по зарплатних боргах" – наголосив Волинець.

За його словами, зарплатний борг перед працівниками ДП "Львіввугілля" тягнеться з липня та станом на 7 грудня цього року сягає 376,27 млн грн.

Нагадаємо, у серпні жінки львівських шахтарів з дітьми вийшли на акцію протесту через велику заборгованість із заробітної плати. Тоді гірникам заборгували 292 млн грн заробітної плати.

Натомість у середині серпня шахтарям "Львіввугілля" розпочали виплачувати заборгованість за квітень-червень цього року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.