Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

дороги Львівщини

Середа, 8 грудня 2021, 13:56

Наступного року стартує будівництво концесійної дороги Львів – Краковець

дороги Львівщини

У 2022 році стартує перша черга будівництва платної концесійної дороги Краковець – Броди – Рівне.

Про це повідомляє Центр транспортних стратегій.

Кабінет міністрів у 2022 року планує розпочати будівництво автомобільної дороги Краковець – Броди – Рівне, яку споруджуватимуть у три етапи: Львів –Краковець (перша черга будівництва), Львів – Броди (друга черга будівництва) та Броди – Рівне (третя черга будівництва).

"Будівництво концесійного автобану – один із найочікуваніших проектів для країни. Автодорога Краковець – Броди – Рівне має стати першим проектом державно-приватного партнерства у сфері будівництва та експлуатації доріг. Необхідно якнайшвидше розпочати його реалізацію" – наголосив Денис Шмигаль.

Як пояснив міністр інфраструктури Олександр Кубраков, протяжність дороги має становити близько 280 км, а час проходження маршруту, як прогнозується, зменшиться з 4 годин 20 хвилин до 2,5 години.

Дорога розрахована на швидкість 130 км/год.

Нагадаємо, у березні цього року "Укравтодор" та компанія "Автомагістраль-Південь" підписали меморандум щодо підготовки пропозиції щодо здійснення державно-приватного партнерства в рамках проекту будівництва та експлуатації автомобільної дороги за маршрутом Краковець – Броди – Рівне.

Додамо, у грудні 2020 року уряд встановив плату за проїзд дорогами, побудованими на умовах концесії. Вартість коливатиметься від 80 копійок до 4,6 гривень.

Раніше в "Укравтодорі" заявляли, що при розрахунку вартості проїзду першою платною дорогою від Львова до Краковця в якості орієнтира візьмуть європейські норми. Тоді наголошували, що проїзд цією дорогою може коштувати 2-3 гривні за кілометр.

До того ж, 27 лютого 2018 року Верховна Рада прийняла законопроект про будівництво доріг за принципом концесії.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.