Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

головна ялинка Львова

Четвер, 9 грудня 2021, 14:03

Депутати затвердили влаштування новорічних ялинок на території міст і сіл Львівської МТГ

головна ялинка Львова

Львівські депутати затвердили програму влаштування новорічних ялинок на території Львівської МТГ.

Сьогодні, 9 грудня, на сесії Львівської міської ради депутати затвердили програму влаштування новорічних ялинок на території Львівської міської територіальної громади.

"За" проголосували 48 депутатів.

Як пояснив заступник директора департаменту агломерації міськради Тарас Кубай, через створення Львівської міської територіальної громади потрібно поширити дію програми влаштування новорічних ялинок зі Львова й на населені пункти, що входять до складу Львівської МТГ.

Згідно із цим рішенням, головну міську новорічну ялинку встановлюють на проспекті Свободи перед Львівським національним академічним театром опери та балету ім. С. Крушельницької, також мають облаштувати новорічні ялинки: біля культурно-освітнього центру ім. О. Довженка на Сихові, в містах Винники та Дубляни, селищах Брюховичі і Рудне, селах Малехів, Великі Грибовичі, Малі Грибовичі, Збиранка, Гряда, Воля Гомулецька, Малі Підліски, Ситихів, Зашків, Зарудці, Завадів, Рясне-Руська, Підрясне, Лисиничі та Підбірці.

Основними заходами з влаштування новорічних ялинок є:

- послуги з встановлення ялинок;

- прикрашання ялинковими прикрасами та освітленням;

- послуги з охорони громадського порядку;

- послуги з демонтажу ялинок, ялинкових прикрас, ілюмінації.

Програма фінансується за рахунок бюджету Львівської МТГ із залученням спонсорських коштів підприємств, установ та організацій.

Також місто має напрацювати програму із висадки ялинок у різних мікрорайонах міста.

Нагадаємо, у цьогорічному бюджеті закладено 500 тисяч гривень на встановлення двох новорічних ялинок у центрі Львова та на Сихові. 

Головну ялинку Львова, висотою у 17 метрів, місту подарував мешканець села Оброшине. Її офіційно відкриють з 17 грудня.

Додамо, минулого року головну ялинку Львова встановили 14 грудня й прикрасили старою ілюмінацією. Дерево мало висоту у 18 метрів. Встановлення двох новорічних ялинок у центрі Львова та на Сихові обійшлося у 300 тис грн нз бюджету-2020.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.