Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Волсвин, амбулаторія

Четвер, 9 грудня 2021, 14:51

Амбулаторія у Волсвині не працює майже рік

Волсвин, амбулаторія

Амбулаторія у селі Волсвин Червоноградського району не працює майже рік, адже Волсвинська сільська рада не може взяти на баланс її приміщення через нестикування в документах.

Про це повідомив староста села Волсвин Віктор Притулко.

"В одному із документів, який має 5 сторінок, в трьох місцях під параметром "загальна площа будівлі" було 3 різні параметри. Коли ми звернулися до державних реєстраторів, чи ми можемо там зареєструвати право власності, тобто сесія проходить, приймаємо рішення, ну що ми реєструємо? Абсолютно адекватна була відповідь: "На жаль, ви визначаєтеся, яка у вас площа цієї будівлі". І так, дійсно, документи були передані нам, тобто привезені нам, але ті неточності — це помилки в істотних умовах цієї будівлі", — розповів  Віктор Притулко.

Відсутність власника не дозволила провести в амбулаторію електрику, отож сільський голова припускає, що навесні в приміщені доведеться робити ремонт,  коштів на який громада не має.

Будівля амбулаторії також протягом року залишається без опалення.

Закуплену комп'ютерну техніку, медичне обладнання для надання первинної медичної допомоги, частину меблів - заховали, аби вберегти від вандалів.

Медична амбулаторія у селі Волсвин була відкрита 23 грудня 2020 року. Даний заклад мав надавати медичні послуги мешканцям Волсвина та сусідніх сіл старостинського округу.  Планувалось, що в амбулаторії могли приймати і робити перший огляд окуліст, педіатр, терапевт, гінеколог, уролог. Але досі немає навіть сімейного лікаря.  

Нагадаємо, медичні амбулаторії будувались у межах виконання президентської ініціативи з розвитку і підтримки сільської медицини "Доступна медицина". 

На Львівщині загалом мали збудувати 43 сільські медичні амбулаторії. Кожна з сільських амбулаторій мала отримати автомобіль Renault Duster, необхідне сучасне медичне обладнання та меблі в рамках ініціативи. 

Новина створена в рамках проєкту «Організаційна підтримка незалежних місцевих медіа», який реалізується ГО «Атом» у партнерстві з ІА «Варіанти» за фінансової підтримки Чорноморського фонду регіонального співробітництва (BST) у межах програми ЄС «Прямуємо разом». Зміст новини не обов'язково відображає погляди ЄС.

 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.