Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

пункт пропуску

П'ятниця, 10 грудня 2021, 11:08

В Україні запровадять електронну чергу на перетин кордону

пункт пропуску

Уряд затвердив старт експериментального проекту "Електронна черга перетину кордону".

Про це повідомила прес-служба Кабінету міністрів України. 

Вчора, 9 грудня, на своєму засіданні Кабінет міністрів прийняв рішення запровадити експериментальний проект "Електронна черга перетину кордону", який дозволить швидко проходити оформлення в пунктах пропуску.

"Ідея роботи черги доволі проста: бронювання часу, коли можна перетнути кордон. Проект дозволить швидко проходити оформлення на кордоні, а транспортним засобам – не простоювати по декілька днів" – наголосив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

За його словами, також у рамках проекту планують облаштувати комфортні зони очікування на кордоні.

Запровадження "Електронної черги" має покращити імідж України та інвестиційний клімат, а у найближчі три роки планують модернізувати 20 та побудувати 12 нових пунктів пропуску за майже 10 млрд грн.

Зазначимо, три пункти пропуску з боку України планують реконструювати до кінця 2023 року. На влаштування скануючих систем для авто і модернізацію пунктів пропуску "Рава-Руська", "Краковець" та "Шегині" виділили понад 225 млн грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.