Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

новий трамвай

П'ятниця, 10 грудня 2021, 16:56

У Львові курсуватиме новий трамвай

новий трамвай

У місті презентували новий п’ятисекційний трамвай виробництва концерну Електрон.

Сьогодні, 10 грудня, у місті презентували новий п’ятисекційний трамвай українського виробництва концерну "Електрон", який місто отримало достроково у рамках проєкту "Міський громадський транспорт України".

Закупівля нового транспорту відбувалася за кредитні кошти Європейського інвестиційного банку. Вартість одного економного п’ятисекційного трамваю складає близько 1,9 мільйонів доларів.

Міський голова Львова Андрій Садовий повідомив, що загалом Львів отримає 10 таких трамваїв.

"До кінця цього року плануємо отримати ще два і в першій половині наступного року ще сім. Тобто в нас контракт на десять трамваїв" – розповів Андрій Садовий.

За словами президента-голови правління ПрАТ "Концерн-Електрон" Юрія Бубеса, новий електричний трамвай є цілком безпечним – у ньому наявні чотири системи безпеки та він відповідає всім європейським стандартам.

Перед тим, як запустити цей трамвай, його мають перевірити.  Посадовці не назвали точну дату, коли всі десять трамваїв зможуть курсувати містом.

Зазначимо, як наголошують у компанії, п’ятисекційні трамваї компанії "Електрон" мають систему підігріву в зоні дверей салону, що допомагає уникати намерзанню снігу, їхня пасажиромісткість становить близько 250 осіб.

Львівська міськрада співпрацює з концерном "Електрон" шість років. Перед тим Львів отримав екологічний електробус, виготовлений цим підприємством.

Додамо, наприкінці лютого депутати Львівської міськради підтримали надання місцевої гарантії "Львівелектротрансу" на отримання кредиту від ЄБРР у 3 млн євро для капітального ремонту трамвайних вагонів з переобладнанням під пасажирів з обмеженою мобільністю.

 Новина створена в рамках проєкту «Організаційна підтримка незалежних місцевих медіа», який реалізується ГО «Атом» у партнерстві з ІА «Варіанти» за фінансової підтримки Чорноморського фонду регіонального співробітництва (BST) у межах програми ЄС «Прямуємо разом». Зміст новини не обов'язково відображає погляди ЄС.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.