Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

АЗС

Середа, 15 грудня 2021, 16:50

Мінекономіки у грудні зобов'язало АЗС дещо зменшити ціни на бензин

АЗС

Мінекономіки оприлюднило нові розрахунки середньої вартості бензину і дизпалива, від якої АЗС можуть встановлювати свою націнку.

Про це повідомляє Міністерство економіки України.

Мінекономіки, на підставі розрахунків НАК "Нафтогаз України", оприлюднило нові розрахунки середньої вартості бензину і дизельного палива, від якої АЗС можуть встановлювати свою націнку.

Зокрема, станом на 14 грудня цього року, розрахункові ціни для бензину знизили 10 копійок – з 25,88 гривень до 25,78 гривень за літр, для дизельного палива зменшили на 14 копійок – з 23,27 гривень до 23,13 гривень за літр.

Таким чином, з урахуванням максимальних націнок, вартість бензину на АЗС не може перевищувати 30,78 гривень за літр, дизельного палива – 30,13 гривень за літр.

Зазначимо, у середині листопада гранична вартість бензину становила 33,18 гривень за літр, а дизпалива – 31,55 гривень за літр.

Нагадаємо, Кабінет міністрів постановою від 14 травня встановив на період дії карантину граничні рівні торговельної надбавки до середньої ціни дизельного палива – не вище 7 грн/літр і бензину – не вище 5 грн/літр.

На початку червня граничну ціну літра бензину і дизпалива підняли на 56 та 62 копійки, а наприкінці того ж місяця – з 25,82 грн до 25,84 грн за літр, для дизельного палива з 22,09 грн до 22,23 грн за літр.

А ще в березні в Антимонопольному комітеті заявили, що найбільші мережі АЗС безпідставно підвищують ціни на бензин і рекомендували знизити ціни на пальне, а в квітні в Україні спостерігали значне коливання роздрібних цін на нафтопродукти та скраплений газ.

Додамо, з початку серпня в Україні зросли ціни на скраплений газ.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.