Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

https://barristers.org.ua/news/vidshkoduvannya-zbytkiv-komu-yak-u-yakyh-vypadkah/

П'ятниця, 17 грудня 2021, 14:16

Екоінспекція нарахувала Кам’янкаводоканалу майже 287 тисяч збитку

Іспекцією також скеровано претензію щодо їх досудової сплати.

Комунальне підприємство ,,Кам’янкаводоканал” завдало державі збитків на суму 286 905 грн. Державна екологічна інспекція у Львівській області скерувала претензію щодо досудової сплати збитків підприємством. 

Про це повідомила Держекоінспекція у Львівській області. 

Інспекція встановила, що Кам’янкаводоканал не має спецдозволів на користування підземними водами, а також дії підприємства по добутку води на водозаборі у селі Тадані Львівського району Львівської області можуть становити небезпеку, адже воду з цього району отримує населення та інші підприємства.  

Інспекційною перевіркою дотримання вимог природоохоронного законодавства КП ,,Кам’янкаводоканал” було встановлене недотримання закону про використання ресурсів внаслідок самовільного використання водних ресурсів при відсутності дозвільного документа – спеціального дозволу на користування надрами (підземні води) – йдеться у повідомленні.

Екоінспекція також наголосила, що водозабір прісних підземних вод, який розташований у селі Тадані Львівського району Львівської області, служить для забезпечення питних і санітарно-гігієнічних та виробничих потреб, передачі води населенню та вторинним водокористувачам. 

Збитки Кам’янкаводоканалу були нараховані державною екоінспекцією через порушення законодавства про охорону та раціональне використання водних ресурсів. Виявлене є порушенням вимог Кодексу України ,,Про надра”, - сказано у повідомлені. 

На офіційному сайті Верховної Ради України зазначається, що згідно з  цим законом, завданням Кодексу України про надра є регулювання гірничих відносин з метою забезпечення раціонального, комплексного використання надр для задоволення потреб суспільного виробництва, охорони надр, а також охорона прав і законних інтересів підприємств, установ, організацій та громадян.

 Зазначимо, 17 грудня було повідомлено, що інспектори державної екологічної служби Львівської області виявили дерев’яні будиночки, встановлені за відсутності дозволу на зайняття земельної ділянки. 

Новина створена в рамках проєкту «Організаційна підтримка незалежних місцевих медіа», який реалізується ГО «Атом» у партнерстві з ІА «Варіанти» за фінансової підтримки Чорноморського фонду регіонального співробітництва (BST) у межах програми ЄС «Прямуємо разом». Зміст новини не обов'язково відображає погляди ЄС.        

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.