Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

депутати

Середа, 22 грудня 2021, 15:00

Благодійний фонд викупить стадіон Торпедо та подарує його Львову

депутати

БФ "Громада і справедливість" викупить стадіон "Торпедо" та передасть його у власність Львова, якщо виплатить банку "Львів" 7,5 млн грн до червня 2022 року.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Сьогодні депутат Львівської облради від ЄС Віталій Свіщов та депутат Львівської міськради від ЄС Сергій Івах повідомили, що 13 грудня БФ "Громада і справедливість" уклав з банком "Львів" договір купівлі-продажу стадіону "Торпедо" за 7,5 млн грн.

Сергій Івах запевнив, що благодійний фонд зобов'язується подарувати Львову стадіон "Торпедо" у наступні декілька днів після того, як викупить та оформить право власності на нього. 

БФ "Громада і справедливість" оплатив банку 500 тис. грн як перший внесок за договором, а решту суми має оплатити до 14 червня 2022 року. Кошти на перший внесок на рахунок фонду внесли Івах та Свіщов (по 300 тис. грн, з них 500 тис. грн − на перший внесок, 75 тис. грн − у Пенсійний фонд, а 25 тис. грн − нотаріальні послуги).

Тепер благодійний фонд оголошує збір 7 млн грн для того, щоб виплатити суму за договором купівлі-продажу стадіону "Торпедо".

"Кожна людина, яка долучиться до викупу цього стадіону розумітиме, що саме вона є власником цього стадіону, що саме вона подарувала місту цей стадіон. Незалежно від того, скільки вона зробить внесків у благодійний фонд: чи це буде одна гривня чи сто гривень. Ми будемо раді, якщо оперативно і швидко зробимо цю добру справу і збережемо стадіон" − повідомив Сергій Івах.

Зазначимо, благодійний фонд "Громада і справедливість" заснували Сергій Івах та Віталій Свіщов 27 серпня для того, щоб викупити стадіон "Торпедо".

За умовами договору, благодійний фонд після набуття права власності на стадіон "Торпедо" не змінюватиме цільового призначення споруд та ділянки.

Свіщов та Івах сподіваються, що Львівська міська рада, отримавши у власність стадіон "Торпедо", упродовж двох років виділить кошти на реконструкцію стадіону. Зокрема, мова йде про 8 млн грн з бюджету Львова та можливе фінансування з держбюджету.

Нагадаємо, у листопаді у місті обрали переможців архітектурного конкурсу на кращу пропозицію легкоатлетичного комплексу зі спортивним центром на вул. Золотій.

А 28 травня виконавчий комітет Львівської міської ради прийняв рішення оголосити та провести Всеукраїнський відкритий архітектурний конкурс на кращу проєктну пропозицію легкоатлетичного комплексу зі спортивним центром на вул. Золотій.

Додамо, торік у лютому львівські депутати виділили 5 млн грн для викупу стадіону "Торпедо" й подальшого його відновлення.

А у 2019 році депутати Львівської міськради прийняли рішення викупити у банку "Львів" майно та споруди на території стадіону "Торпедо", що на вул. Золота, 40а. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.