Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

медичний заклад у Львові

Четвер, 23 грудня 2021, 11:20

В Україні дозволили бустерну дозу вакцини від Covid-19 для двох професій

медичний заклад у Львові

Бустерну дозу вакцини проти Covid-19 можуть отримати лише медичні працівники та співробітники будинків інтернатного типу.

Про це повідомила прес-служба Міністерства охорони здоров’я України.

Міністерство охорони здоров’я запроваджує бустерну дозу вакцини проти Covid-19 для медичних працівників та співробітників будинків інтернатного типу.

Використовуватимуть лише м-РНК-вакцини – Moderna або Comirnaty/Pfizer, незалежно від того, якою вакциною щеплена людина. Отримати її можна щонайменше через шість місяців з дати введення другої дози.

Генерація Covid-сертифіката після отримання ревакцинальної дози буде доступна найближчим часом.

"Отримання додаткової дози для людей, в яких через важкі супутні хвороби міг не сформуватися належний імунний захист, залишається без змін. Вони можуть зробити третє щеплення через 28 днів після основного курсу щеплень без продовження терміну дії сертифіката" – наголосили у МОЗ.

Зазначається, що рішення є актуальним, враховуючи рекомендації ВООЗ. У них йдеться про те, що через брак вакцин у світі, ревакцинальну дозу слід застосовувати тільки для вразливих категорій населення або за появи даних про те, що з плином часу двох доз вакцини недостатньо для належного захисту.

Додамо, з вересня в Україні запровадили Covid-сертифікати для вакцинованих, а з 7 грудня на території Львівської області діє "жовта" карантинна зона

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.