Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

ліси Львівщини

Середа, 29 грудня 2021, 12:16

На Львівщині за рік висадили вісім мільйонів дерев

ліси Львівщини

Загалом в Україні за 2021 рік висадили 240 мільйонів дерев.

Про це провідомила прес-служба Державного агентства лісових ресурсів України.

Цьогоріч в Україні висадили 240 мільйонів дерев. З них  59,5 мільйонів дерев – у рамках державної програми "Зелена країна" з висадки 1 мільярда дерев за три роки, реалізація якої почалася влітку 2021 року.

За цей рік у Львівській області висадили 8,1 мільйони дерев, натомість лідерами є Житомирська область – 51 мільйон дерев, Рівненська – 29,5 мільйони, Волинська – 23,3 мільйони та Чернігівська – 15,6 мільйонів.

На 2022 рік планується збільшити цей показник на чверть – до 300 мільйонів.

"Висадка дерев необхідна для мінімізації наслідків глобальної зміни клімату, створення смуг для захисту від пилових бур, а також збільшення показника лісистості країни з нинішніх 15,9% до мінімально необхідних 20%" – наголосили у Дерагентстві лісових ресурсів.

Висадка дерев необхідна для мінімізації наслідків глобальної зміни клімату, створення смуг для захисту від пилових бур, а також збільшення показника лісистості країни з нинішніх 15,9% до мінімально необхідних 20%.

Нагадаємо, в червні Володимир Зеленський анонсував висадку мільярда дерев за 3 роки та підписав указ про старт проекту "Зелена країна", кінцева мета якого – за 10 років збільшити площі лісів на один мільйон гектарів.

Станом на початок листопада указ Володимира Зеленського про висадку мільярда дерев виконали на 3,5%.

Крім цього, у липні уряд дозволив лісгоспам відраховувати до держбюджету на 30% менше прибутків, якщо ці кошти вони вкладатимуть у відтворення лісів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.