Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

Львівгаз

Середа, 29 грудня 2021, 14:27

Теплопостачальні підприємства Львівщини заборгували Львівгазу більше 120 мільйонів гривень

Львівгаз

Станом на сьогодні борг підприємств, які виробляють тепло для потреб населення, перед АТ "Львівгаз" становить 121 мільйон гривень.

Про це повідомила прес-служба АТ "Львівгаз".

Станом на грудень цього року заборгованість за розподіл газу перед АТ "Львівгаз" підприємств, які виробляють тепло для потреб населення, становить 121 млн грн.

Натомість на початок липня 2020 року сума боргів складала 66 млн грн.

До числа найбільших боржників входять ЛМКП "Львівтеплоенерго" , ЛКП "Залізничнетеплоенерго", ЛКП "Червоноградтеплоенерго", ЛКП "Бориславтеплоенерго", КП "Дрогобичтеплоенерго".

У "Львівгазі" наголосили, що ця ситуація негативно впливає на роботу підприємства та проведення планових робіт з модернізації газових мереж.

"Саме влітку здійснюється більша частина робіт із встановлення нового газового обладнання, заміни ділянок газопроводів. Ці заходи спрямовані на забезпечення стабільного газопостачання впродовж опалювального сезону.

Так само через системні неплатежі з боку виробників тепла для потреб населення газорозподільна компанія може відчувати проблеми з виплатою заробітних плат працівникам, які зараз активно задіяні в проектах редизайну та модернізації газових мереж, що належать державі" – йдеться у повідомленні.

Зазначимо, ще 3 листопада НКРЕКП вирішила провести перевірки 25 регіональних газорозподільних компаній через велику кількість скарг на ці компанії (неврахування обсягів споживання газу, відсутність корегування показників).

Нагадаємо, у липні НКРЕКП оштрафувала АТ "Львівгаз" на 425 тисяч за порушення прав споживачів та зобов’язала врегулювати усі виявлені під час перевірки порушення. А у квітні АМКУ оштрафував АТ "Львівгаз" на 75 мільйонів гривень за зловживання монополією. У березні посадовців "Львівгазу" викрили на махінаціях із використанням газу та створенням боргів споживачам.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.