Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

паркування у Львові

Понеділок, 10 січня 2022, 12:22

У Львові запрацювала автоматизована система контролю оплати паркування

паркування у Львові

На програмне забезпечення для автоматизованої системи контролю оплати паркування торік витратили понад два мільйони гривень.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

У грудні 2021 року у Львові запрацювала автоматизована система контролю оплати паркування (АСКОП), яка дозволить в онлайн-режимі контролювати оплату послуг паркування та дотримання ПДР, а також здійснювати фіксацію порушень в режимі фотографування або відеозапису.

"У межах впровадження АСКОП організовано 20 автоматизованих робочих місць для інспекторів паркування управління безпеки Львівської міської ради, що здійснюють контроль за сплатою водіями вартості послуг з користування паркувальними майданчиками, які обслуговує ЛКП "Львівавтодор" − повідомили у Львівавтодорі.

Зазначимо, 17 листопада 2021 року ЛКП "Львівавтодор" за результатами аукціону, проведеного у системі ProZorro, уклало договір постачання програмного забезпечення для автоматизації системи оплати послуг паркування, обліку платіжних транзакцій та контролю за дотриманням правил зупинки, стоянки, паркування транспортних засобів у Львові з ТОВ "Культура паркування". 

Загальна вартість програмного забезпечення за укладеним договором становить 2 120 000 грн. Придбали 5 одиниць програмного забезпечення для автоматизацiї виявлення порушень правил зупинки, стоянки, паркування транспортних засобiв в режимi фотозйомки (вiдеозапису) у вигляді безстрокової ліцензії за 280 тис. грн/од. та 3 одиниці програмного забезпечення для центральної обробки даних (ПЗ формування постанов) у вигляді ліцензії із строком дії 1 рік за 240 тис. грн/од.

Відповідно до тендерної документації, програмне забезпечення виявлення порушень має забезпечити можливість виявлення та фотофіксації порушень правил зупинки, стоянки, паркування транспортних засобів та формування відповідної доказової бази для кожного порушення. Серед іншого, програма має забезпечити автоматичне розпізнання реєстраційних номерних знаків транспортного засобу України, Польщі, Росії, Молдови, Румунії, Словаччини, Угорщини, Білорусі, Литви, Латвії з можливістю додавання інших держав. 

Натомість програмне забезпечення формування постанов має забезпечити автоматизацію винесення постанов про накладення адміністративного стягнення із використанням відповідних доказових баз, внесення таких постанов до Реєстру адміністративних правопорушень у сфері безпеки дорожнього руху та друк постанов.

Додамо, за тендерною документацією, програмне забезпечення має бути сумісним із планшетами для фотофіксації порушень, які Львівавтодор також закупив у системі ProZorro. 9 грудня 2021 року ЛКП "Львівавтодор" уклало договір поставки 20 планшетів Logic Iпstrumеnt моделі Fieldbook вартістю 37 291,67 грн за один без ПДВ з ТОВ "Юніп Україна" на загальну суму 895 тисяч гривень.

Також Львівавтодор 10 листопада 2021 року придбав портативні принтери для інспекторів, щоб на місці видруковувати постанови за результатами тендеру у ТОВ "Система Трейд" на загальну суму 234 200 грн. Закупили 20 портативних принтерів штрих-коду Zebta ZQЗ 10, ширина друку 48 мм, швидкість друку 100 мм/сек з USB та Bluetooth за 9 758,33 грн без ПДВ за одиницю.

Всього за результатами трьох закупівель ЛКП "Львівавтодор" витратило 3 249 200 грн на запровадження автоматизованої системи контролю оплати паркування у Львові.

Нагадаємо, Львівська міська рада зарезервувала місце для облаштування перехоплюючого паркінгу на вул. Стрийській.

А наприкінці жовтня під час засідання комісії транспорту, зв’язку та міської мобільності Львівської міської ради депутати проголосували за облаштування перехоплюючої парковки на вул. Стрийській навпроти ТЦ "Кінг Крос".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.