Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

трансплантація органів

city-adm.lviv.ua

Середа, 19 січня 2022, 11:43

У Львові вперше в Україні трансплантували печінку однорічній дитині від посмертного донора

трансплантація органів

Лікарі Першого територіального медичного об’єднання міста Львова вперше в Україні пересадили печінку однорічному хлопчику від посмертного донора.  

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

У Першому територіальному медичному об’єднанні м. Львова вперше в Україні пересадили печінку однорічній дитині від посмертного донора. Наразі на сьому добу після трансплантації печінка працює, стан дитини − стабільний.

Зазначимо, однорічний хлопчик із села в Прикарпатті народився з діагнозом атрезія жовчних протоків та вираженою печінковою недостатністю. У серпні минулого року стало відомо, що врятувати дитину може лише трансплантація печінки. З родини хлопчика на роль донора ніхто не підійшов, тому останні чотири місяці Артем перебував у лікарні.

У середу, 12 січня, стало відомо, що у Вінниці з’явився донор – 44-річний чоловік, який помер від розриву аневризми. Родина чоловіка дала згоду на вилучення органів.

Печінку доправили з Вінниці гелікоптером Нацполіції у дитячу лікарню міста Львова. На операцію приїхала також команда лікарів зі столичної лікарні "Феофанія" – йдеться у повідомленні.

Операція тривала близько 12 годин. Після цього дитина перебувала у реанімації під цілодобовим моніторингом. Хлопчик став першою в Україні дитиною, якій трансплантували печінку від посмертного донора в однорічному віці.

Нагадаємо, у лікарні швидкої допомоги у Львові запрацював перший в Україні Центр трансплантології.

Додамо, у червні Meest подарував лікарям клінічної лікарні швидкої медичної допомоги у Львові нову комплексну систему для виконання аритмологічних операцій виробництва компанії Boston Scientific (USA).

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.