Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

місцеві вибори

Середа, 19 січня 2022, 15:50

ЦВК затвердила розмір грошової застави на місцевих виборах у 2022 році

місцеві вибори

ЦВК визначила розмір грошової застави на повторних та проміжних місцевих виборах у 2022 році та середні норми видатків виборчих комісій.

Про це повідомила Львівська ОДА.

Центральна виборча комісія постановою від 14 січня 2022 року затвердила середні норми видатків міських, районних у місті, селищних, сільських територіальних і дільничних виборчих комісій на підготовку та проведення місцевих виборів на 2022 рік.

За словами начальниці відділу адміністрування Державного реєстру виборців апарату Львівської обласної державної адміністрації Зоряни Павлів ці норми необхідні територіальним виборчим комісіям для визначення обсягу видатків для проведення місцевих виборів, які виділяються з місцевого бюджету.

Також іншою постановою ЦВК визначила розмір грошової застави на повторних та проміжних місцевих виборах у 2022 році:

1) для кандидата в депутати сільської, селищної, міської ради (територіальної громади з кількістю виборців до 10 тисяч) на проміжних виборах депутатів сільських, селищних, міських рад (територіальних громад з кількістю виборців до 10 тисяч) становить 1 300 грн за кожного кандидата;

2) для кандидата в депутати сільської, селищної, міської ради (територіальної громади з кількістю виборців до 10 тисяч) на повторних виборах депутатів сільських, селищних, міських рад (територіальних громад з кількістю виборців до 10 тисяч), виборчий процес яких розпочинається у період з 01 січня до  30 вересня 2022 року, становить 1 300 грн за кожного кандидата, а в період з  01 жовтня до 31 грудня 2022 року − 1 340 грн за кожного кандидата;

3) для кандидата на посаду сільського, селищного, міського голови (міста з кількістю виборців до 75 тисяч) на повторних виборах сільських, селищних, міських голів (міста з кількістю виборців до 75 тисяч), виборчий процес яких розпочинається у період з 01 січня до 30 вересня 2022 року, становить  6 500 грн, а в період з 01 жовтня до 31 грудня 2022 року − 6 700 гривень.

Нагадаємо, 31 жовтня минулого року у Львівській області відбулися позачергові та проміжні місцеві вибори.

Новина створена в рамках проєкту «Організаційна підтримка незалежних місцевих медіа», який реалізується ГО «Атом» у партнерстві з ІА «Варіанти» за фінансової підтримки Чорноморського фонду регіонального співробітництва (BST) у межах програми ЄС «Прямуємо разом». Зміст новини не обов'язково відображає погляди ЄС.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.