Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Ігор Кривецький

Четвер, 20 січня 2022, 12:55

Венчур Кривецький випускає акції на мільярд гривень

Ігор Кривецький

Фонди Ігора Кривецького та його бізнес-партнера випускають акції майже на один мільярд гривень.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

АТ "Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд "Хай-тех парк інвестмент" колишнього народного депутата та основного фінансиста ВО "Свобода" Ігоря Кривецького спільно з АТ "Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд "Юф'юче Венчерз" підприємця Василя Хмельницького ще 13 січня цього року зареєстрували в Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку випуски акцій по 492,5 млн грн.

Обидва фонди восени 2020 року зареєстрували випуски акцій задля формування початкового статутного капіталу по 7,5 млн грн.

Відповідно до звітності, в обох створених фондах на термін 30 років на кінець вересня минулого року інвестицій не було. Пріоритетними напрямами їхньої інвестдіяльності значаться будівництво, відновлювана енергетика, освітні проєкти та індустріальні парки.

Зазначимо, підприємець Василь Хмельницький спільно з дружиною Кривецького, Ольгою Філатовою-Кривецькою, у рівних частках є бенефіціарами ТОВ "Індастріал Парк Менеджмент" – керуючої компанії індустріального парку "Біла Церква" (входить до UFuture).

UFuture – холдингова компанія, яка об'єднує бізнес- та соціальні проєкти Хмельницького. Має диверсифікований портфель активів у сфері нерухомості, інфраструктури, промисловості, відновлюваної енергетики, фармацевтики та IT. Вартість активів UFuture оцінюється в 550 млн доларів. Загальна капіталізація бізнесів, у які вона інвестувала, перевищує 1 млрд доларів.

UFuture також розвиває нові бізнес-проєкти, серед яких інноваційні парки UNIT.City у Києві та Харкові, LvivTech.City у Львові.

Серед активів, що входять до групи Zitelone Кривецьких, – оренда та експлуатація власного або орендованого нерухомого майна в Києві, Львові та Львівській області, медпослуги, діяльність готелів, обслуговування напоями, купівля та продаж власного нерухомого майна, організація та будівництво житлових та нежитлових будівель, інвестдіяльність, виробництво та реалізація хлібобулочних та кондитерських виробів; змішане сільське господарство.

Додамо, Кривецький є власником готельно-відпочинкового комплексу Edem Resort&Spa, якому у квітні 2021 року вперше присвоїли категорію "5 зірок".

У листопаді 2019 року Кривецький офіційно переписав на свою фірму ТОВ "Узлісся" 65,5 га землі, що утворена з паїв, площею 2 га, які сільська рада Стрілок надала учасникам АТО та місцевим мешканцям для ведення сільського господарства ще у 2017 році.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.