Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

коронавірус

П'ятниця, 21 січня 2022, 16:13

На Львівщині з лютого можуть посилити карантинні обмеження

коронавірус

Через 10-14 днів Львівська область може потрапити до "червоної" карантинної зони.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Як заявив сьогодні, 21 січня, регіональний координатор з питань вакцинації від коронавірусної інфекції у Львівській області Олег Когут, Львівщина, при збереженні показників захворюваності на коронавірус, які спостерігають впродовж останнього тижня, може перейти у "червону" зону карантину за 10-14 днів.

"Епідситуація значно ускладнюється. Більшість захворювань зараз викликані штамом "Омікрон". Він певною мірою легко переноситься, але фіксуємо великий ріст захворюваності, значну кількість хворих, а серед них однозначно будуть люди, які переносять хворобу важко. Це тільки початок росту захворюваністю, ще далеко до піка. "Омікрон" вже виявили у восьми областях України. В більшості випадків захворювання проходить легко, але його висока контагіозність призведе до великої кількості захворілих" – зазначив Когут.

За його словами, якщо показники, які спостерігають в області упродовж тижня збережуться, то вже за 10-14 днів Львівщина може опинитися у "червоній" епідеміологічній зоні.

Нагадаємо, з 19 січня через зростання випадків інфікування коронавірусом Львівську область віднесли до "помаранчевої" зони. А 20 січня у міськраді заявляли про велику кількість хворих учнів та коронавірус у 10% водіїв громадського транспорту Львова та 8% працівників сфери життєзабезпечення міста.

З 24 січня учні 5-11 класів всіх львівських шкіл навчатимуться онлайн, а школи Львівщини також переведуть на дистанційне навчання у випадку захворювання 50% учнів та персоналу закладу.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.