Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

аптека у Львові

Четвер, 27 січня 2022, 14:23

З квітня антибіотики продаватимуть лише за електронним рецептом

аптека у Львові

З квітня усі зареєстровані в Україні антибіотики відпускатимуть в аптеках лише за наявності у пацієнта електронного рецепта.

Про це повідомила пресслужба Міністерства охорони здоров'я України.

З квітня усі зареєстровані в Україні антибіотики відпускатимуть в аптеках лише за наявності у пацієнта електронного рецепта.

Як йдеться у повідомленні, лікар виписуватиме препарат за діючою речовиною, а пацієнт зможе скористатися е-рецептом в будь-якій аптеці, що підключена до електронної системи охорони здоровʼя. Пацієнт зможе обрати лікарський засіб із наявних лікарських засобів, що містить діючу речовину, зазначену в рецепті.

Електронний рецепт можна буде отримати у будь-якого лікаря, незалежно від наявності декларації з сімейним лікарем. Для отримання електронного рецепта необхідно бути зареєстрованим в електронній системі охорони здоров’я.

Нагадаємо, Міністерство охорони здоров'я зобов'язало медзаклади вести облік загального споживання антибіотиків.  

Додамо, ще у 2020 році в Міністерстві охорони здоров'я заявляли, що планують запровадити електронні рецепти на антибіотики і посилить контроль за аптеками.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.