Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Ярослав Рущишин

П'ятниця, 28 січня 2022, 10:58

Байкера Рущишина охрестили нардепом-антиреформатором

Ярослав Рущишин

Львівський нардеп Ярослав Рущишин потрапив у рейтинг депутатів-антиреформаторів.

Про це йдеться у дослідженні, опублікованому на сайті Вокс Україна "Змінотворці: хто ініціював найбільше реформаторських законів у 2021 році".

За результатами інформації експертів Індексу реформ, які підрахували кількість реформаторських законів у 2021 році, до рейтингу народних депутатів-антиреформаторів увійшли семеро осіб.

Це нардеп з Львівщини від партії Голос Ярослав Рущишин, нардеп від партії Опозиційна платформа – За життя Микола Скорик, нардепи від партії Слуга народу Олег Воронько, Олег Семінський, Роман Мулик і Микола Кириченко, нардепка від партії Європейська Солідарність Ніна Южаніна.

Зокрема, всі вони у минулому році подали до Верховної Ради лише по одному законопроєкту.

Зазначимо, Ярослав Рущишин пройшов до Верховної Ради на виборах у липні 2019 року в окрузі №117 Львова від Голосу. До обрання нардепом він був гендиректором мережі швейних фабрик у Західній Україні ВАТ "Троттола", а також є одним із засновників "Дзиґи". У 2006-2010 роках Рущишин був депутатом Львівської обласної ради.

Рущишин є почесним сенатор Українського Католицького Університету та член Наглядової ради Львівської бізнес-школи Українського Католицького Університету.

З 28 вересня 2021 року політрада Голосу відсторонила його з посади голови львівського осередку Голосу через співпрацю з Офісом президента та дії, спрямовані на розвал партії та фракції – у червні минулого року четверо львівських нардепів з Голосу та ще шестеро їхніх колег висловили недовіру керівництву партії та відокремились в об'єднання Справедливість.

У 2020 році Рущишин задекларував 470 тисяч гривень доходу.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.