Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Ірина Іваночко

lvivoblrada.gov.ua

П'ятниця, 28 січня 2022, 16:40

Комісія обради визначилися із директоркою Стільського городища

Ірина Іваночко

Депутатська комісія обрала Ірину Іваночко переможницею конкурсу на посаду керівника заповідника "Стільське городище".

Про це повідомила прес-служба Львівської обласної ради. 

Сьогодні, 28 січня, конкурсна комісія з обрання директора КЗ ЛОР "Історико-культурний заповідник "Стільське городище" обрала Ірину Іваночко переможницею конкурсу на цю посаду.

До конкурсу допустили двох осіб – Руслана Коропецького та Ірину Іваночко, які представили перспективні плани розвитку заповідника на 1 та 5 років. "За" кандидатуру Іваночко проголосувало 6 членів комісії.

Наразі її кандидатуру мають подати на затвердження сесії Львівської обласної ради.

Зазначимо, Ірина Іваночко є викладачкою та концертмейстеркою Миколаївської дитячої школи мистецтв. Раніше працювала на різних посадах у Миколаївській районній державній адміністрації, з них 15 років очолювала відділ культури, молоді та спорту, депутатка Миколаївської міської ради IV-V скликань (голова комісії з питань культури, освіти, молоді та спорту). 

З презентацією Ірина Іваночко можна ознайомитися тут.

Нагадаємо, у вересні 2016 році депутати не підтримали кандидатуру Ореста Корчинського, відкривача і головного дослідника пам’ятки "Стільське городище", який був й директором заповідника.

Раніше Корчинський повідомив про приватизацію та руйнування земель заповідника. У 2015 році на місці древнього городища вирили котлован для озера.

Додамо, у 2020 році Варіанти розповідали про заповідник у статті "Стільське городище: культурна спадщина як проблема".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.