Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

дороги Львівщини

П'ятниця, 28 січня 2022, 16:06

Проїзд концесійною дорогою Краковець – Рівне коштуватиме близько восьми євроцентів за кілометр

дороги Львівщини

Проїзд першою концесійною дорогою Краковець − Львів − Броди − Рівне коштуватиме приблизно вісім євроцентів (близько 2,6 грн) за кілометр.

Про це повідомив  перший заступник голови "Укравтодору" Андрій Івко в інтерв'ю "Forbes Україна".

Проїзд першою концесійною дорогою Краковець − Львів − Броди − Рівне коштуватиме приблизно вісім євроцентів (близько 2,6 грн) за кілометр.

Дорога з'єднає Краковець (Львівська область) та Рівне, і пройде через Львів і Броди. Її протяжність становитиме приблизно 280 км. 

Будівництво концесійної дороги планують почати цього року. За словами Андрія Івка, платна дорога обов'язково матиме альтернативну безплатну дорогу.

Техніко-економічне обґрунтування проєкту виконала компанія "Автомагістраль-Південь" своїм коштом в рамках меморандуму з "Укравтодором". Вибрати концесіонера зможуть після прийняття законопроєкту про концесію.

Нагадаємо, у 2021 році "Укравтодор" та компанія "Автомагістраль-Південь" підписали меморандум про підготовку пропозиції про державно-приватне партнерство у рамках проєкту будівництва та експлуатації автодороги Краковець – Броди – Рівне, за винятком ділянки північного обходу Львова.

Додамо, у грудні 2020 року уряд встановив плату за проїзд дорогами, побудованими на умовах концесії. Вартість коливатиметься від 80 копійок до 4,6 гривні.

Раніше в "Укравтодорі" заявляли, що при розрахунку вартості проїзду першою платною дорогою від Львова до Краковця як орієнтир візьмуть європейські норми. Тоді наголошували, що проїзд цією дорогою може коштувати 2-3 гривні за кілометр.

Вартість проїзду першою платною дорогою Львів – Краковець, станом на 2015 рік, передбачалася у 74 грн для легкових авто та 258 грн для вантажівок.

Зазначимо, 27 лютого 2018 року Верховна Рада прийняла законопроєкт про будівництво доріг за принципом концесії.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.