Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

земельна ділянка

Понеділок, 31 січня 2022, 16:00

Вартість землі на Львівщині більш як удвічі вища від середньої по Україні

земельна ділянка

Ціна одного гектару землі у Львівській області становить близько 97,26 тис. грн.

Про це повідомила пресслужба Львівської ОДА.

Ціна одного гектару сільськогосподарської землі у Львівській області більш як у 2,1 раза перевищує середню по Україні та становить близько 97,26 тис. грн.

"Якщо говорити про кількісні показники, то за підсумками перших семи місяців функціонування ринку землі, в області продано 493 земельні паї, площею 635 га. При цьому, середня вартість 1 гектару становить близько 97,26 тис. грн, що перевищує середню ціну по Україні більш як у 2,1 раза (45,23 тис. грн) та поступається лише Київській області – 152,21 тис. грн" − повідомила директорка департаменту агропромислового розвитку Львівської ОДА Тетяна Гетьман.

Зазначимо, за перші сім місяців функціонування ринку землі в області продали 493 земельні паї, площею 635 га. За площею відчужених сільськогосподарських земель Львівщина займає останні місця серед областей в Україні.

"Слід зазначити, що законом встановлене важливе обмеження, а саме, до 1 січня 2030 року ціна продажу земельних ділянок сільськогосподарського призначення, виділених в натурі (на місцевості) власникам земельних часток (паїв), не може бути меншою за їх нормативну грошову оцінку. Середня НГО ріллі в області становить 21,5 тис. грн. Проте, як ми бачимо, фактична ціна продажу є більшою як в 4,5 раза" − додала Тетяна Гетьман.

Нагадаємо, у листопаді минулого року на Львівщині вже фіксували одну із найвищих цін на землю в Україні.

Додамо, з 1 липня в Україні стартував продаж землі сільськогосподарського призначення. До 2024 року купувати землю можуть тільки фізичні особи-українці з обмеженням в 100 гектарів.

Закон про ринок землі забороняє купувати землю іноземцям. Питання продажу землі особам без українського громадянства та іноземцям вирішуватиметься тільки на загальнонаціональному референдумі.

Новина створена в рамках проєкту «Організаційна підтримка незалежних місцевих медіа», який реалізується ГО «Атом» у партнерстві з ІА «Варіанти» за фінансової підтримки Чорноморського фонду регіонального співробітництва (BST) у межах програми ЄС «Прямуємо разом». Зміст новини не обов'язково відображає погляди ЄС.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.