Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

ієромонах Кипріан (Лозинський)

Фб ієромонаха Кипріана (Лозинського)

Середа, 2 лютого 2022, 17:00

Синод Православної церкви України утворив Іоано-Злотоустівський монастир

ієромонах Кипріан (Лозинський)

Синод Української Православної Церкви затвердив намісником Іоано-Золотоустівського монастиря ієромонаха Кипріана (Лозинського).

Про це повідомила пресслужба Православної церкви України.

Сьогодні, 2 лютого, на черговому засіданні Священного Синоду Української Православної Церкви (Православної Церкви України) у Львівсько-Сокальській єпархії утворили Іоано-Золотоустівський монастир. 

Синод затвердив намісником Іоано-Золотоустівського монастиря ієромонаха Кипріана (Лозинського).

Зазначимо, Свято-Іоано-Золотоустівський чоловічий монастир знаходиться у Львові на вулиці Лисенка, 43. Монастир є єдиним комплексом, у якому також діє Львівська Православна Богословська Академія.

Храм святителя Іоана Золотоустого у Львові є одночасно храмом Львівської православної богословської академії та Свято-Іоано-Золотоустівського монастиря.

Нагадаємо, торік виконком Львівської міськради дозволив релігійній громаді ПЦУ збудувати на вул. Тракт Глинянський церкву висотою у 26 метрів.

Додамо, у вересні минулого року на Львівщині з візитом перебував Блаженніший Митрополит Київський та всієї України УПЦ (ПЦУ) Епіфаній.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.