Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Орест Чемерис

loda.gov.ua

П'ятниця, 4 лютого 2022, 13:32

Завантаженість ліжок у медичних закладах Львівщини становить понад 40%

Орест Чемерис

Станом на сьогодні на стаціонарному лікуванні у лікарнях області знаходиться 2 200 хворих, а завантаження ліжок становить 41,5%.

Про це повідомив директор департаменту охорони здоров'я Львівської ОДА Орест Чемерис сьогодні на брифінгу у Львові.

За словами Ореста Чемериса, станом на ранок сьогодні, 4 лютого, у Львівській області 2 200 хворих знаходяться на стаціонарному лікуванні, з них 153 особи − в реанімаційному відділенні, а 65 осіб − на штучній вентиляції легень. Завантаженість ліжок становить 41,5%.

"Щоденно ми від 250 до 310 пацієнтів продовжуємо госпіталізувати, це достатньо високий рівень госпіталізації…  Це вже не ті хворі, що були на початках пандемії, коли часто ефект паніки перевищував стан пацієнта, тому ці пацієнти − важкі, вони кисневозалежні" − повідомив Орест Чемерис.

Також Орест Чемерис розповів, що зараз на стаціонарному лікуванні в області знаходяться близько 200 дітей. Щоденно в стаціонари госпіталізовують від 15 до 20 дітей, приблизно таку ж кількість дітей щоденно виписують на амбулаторне лікування. 

Орест Чемерис зазначив, що ситуація з коронавірусом на Львівщині погіршується щодня.

"Щодо епідеміологічної ситуації, то, на жаль, протягом чергового тижня ми констатуємо факт, що вона погіршується. Станом на сьогоднішній ранок… ми перевищуємо коефіцієнт підтверджених випадків, а також по рівню госпіталізації (осіб на 100 тис. населення), відповідно показник перший становить 26%, а кількість госпіталізованих наближається до 70 на 100 тис. населення" − додав Чемерис.

Нагадаємо, керівникам тергромад області, у яких від коронавірусу провакциновано менше ніж 20% населення, доручили напрацювати плани виїздів вакцинальних бригад.

Додамо, за весь час у Львівській області вакцинували від коронавірусу 1 017 754 особи.

Новина створена в рамках проєкту «Організаційна підтримка незалежних місцевих медіа», який реалізується ГО «Атом» у партнерстві з ІА «Варіанти» за фінансової підтримки Чорноморського фонду регіонального співробітництва (BST) у межах програми ЄС «Прямуємо разом». Зміст новини не обов'язково відображає погляди ЄС.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.